Počeo upis prvaka u škole

U školama je počeo upis prvaka za narednu školsku godinu koji će trajati do 31. maja. U klupe će 65.510 mališana, rođenih od 1. marta 2011. do 28. februara 2012. godine.

Obaveza roditelja je da dete upišu u školu na vreme. Ako to ne učine, kazna je do 100.000 dinara.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak očekuje da se u 202 škole u Beogradu upiše između 15.000 i 16.000 prvaka u septembru.

"To je broj koji ne varira značajno. U naredna dva meseca potrebno je da roditelji podnesu zahteve školama koje su spremne za upis i očekujem da sve protekne bez problema", rekao je Gak za Beoinfo i poručio da je naknadni rok za upis od 20. avgusta.

Zahtevi za upis predaju se kod sekretara škole svakim radnim danom kada se zakazuje i testiranje kod psihologa škole.

Prilikom upisa potrebno je da roditelji ponesu izvod iz matične knjige rođenih (mogu i fotokopije, a primaju se i izvodi stariji od šest meseci), prijava boravka, potvrda lekara da je dete sposobno za upis u prvi razred i potvrda predškolske ustanove. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се