Podrškom Kine do većeg broja domova za stare u celoj Srbiji

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa ambasadorom Kine Li Mačangom i predsednicom kineske investicione kompanije Čig" Jiang Nan, koja je istakla interesovanje za investiranje u Srbiju, posebno kada je reč o izgradnji domova za stara lica.

Zoran Đorđević rekao je da je saradnja Srbije i Kine uspešna i da postoji prostor za njeno unapređenje, jer dobar odnos ove dve zemlje odlikuju visok stepen uzajamnog poverenja i međusobna podrška po najvažnijim pitanjima.

"Poznato je da Kina ima najbolje izgrađene i opremljene domove za stara lica koji predstavljaju primer celom svetu. Nadam se da će se saradnja sa kineskom kompanijom "Čig" ostvariti i da će se, po uzoru na kineske domove jedan takav naći i u Srbiji“, istakao je ministar za rad.

Đorđević je informisao ambasadora i predsednicu i o državnom subencionisanju privatnih domova kojim se podstiče njihova izgradnja po celoj Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva.

"Država aktivno brine o najstarijim građanima i želi da uloži dodatna finansijska sredstva i posveti im još više pažnje. Vlada Srbije obezbediće sve potrebne uslove da njeni najstariji građani svoju starost provedu u miru i blizu svojih najmilijih", naglasio je Đorđević.

Ambasador Li je zahvalio Đorđeviću na dosadašnjoj izuzetno dobroj saradnji, kao i na prilici da se ista konstantno unapređuje.

Predsednica "Čiga" Jiang Nan istakla je da je primetila da u Srbiji postoji nekoliko napuštenih objekata i da je njena kompanija zainteresovana da ulaže u njihovu obnovu i izgradnju novih domova za brigu i negu starih lica, i dodala da veruje da će saradnja sa resornim ministrastvom biti uspešna.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво