Uklonjen bespravni objekat na Novom Beogradu

Grad Beograd nadgledao je uklanjanje bespravnog objekta koji je podignut kao "bašta zatvorenog tipa" ispred ugostiteljskog objekta "Poncho plus jedan" na Bulevaru Zorana Đinđića 44-A.

Prema rečima sekretarke za inspekcijske poslove Sonje Podunavac, ovaj objekat je uklonjen juče i jutros na osnovu rešenja koje je doneo taj sekretarijat, saopštio je Gradski sekretarijat za inspekcijske poslove.

"Rešenje za postavljanje ove bašte donela je Opština Novi Beograd. Međutim, umesto bašte, na parkingu nasred Bulevara nikao je bespravni objekat. Nakon prijava građana ovog dela Novog Beograda, gradska inspekcija je donela rešenje o uklanjanju jer je bašta postavljena na javnoj površini", rekla je Sonja Podunavac.

Navela je da je inspekcijskom kontrolom utvrđeno da bašta nije postavljena u skladu sa tehničkom dokumentacijom, kao ni u skladu sa Odlukom o postavljanju bašta ugostiteljskog objekta na teritoriji grada Beograda, kao ni saglasnosti za postavljanje.

Postupajući po rešenju Sekretarijata za inspekcijske poslove, a u prisustvu inspektora i pripadnika MUP-a, vlasnik je sam uklonio baštu, navela je Podunavac.

Prema njenim rečima, na parkingu su ostali betonski temelji za kuće i Grad Beograd će već u ponedeljak zatražiti od Građevinske inspekcije Gradske opštine Novi Beograd da povede postupak za njihovo uklanjanje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи