Kako su vatrogasci iz Boljevca iz smetova spasili majku i ćerku

Još jednom su pripadnici Sektora za vanredne situacije, ovoga puta vatrogasci, od vanredne napravili redovnu situaciju. Brzom intervencijom prošle noći, iz smetova su spasili majku i dete na putu Boljevac–Zaječar. Zbog jakog vetra i vejavice, porodica se našla u smetu, automobil zaglavio, a potom i ugasio.

Povratak sa šestogodišnjom ćerkom sa klinike u Beogradu 22. marta, Slađana Trailović iz sela Osnić kod Boljevca dobro je zapamtila. Zbog mećave i vetra, njen "jugo" našao se u smetu.

"Vetar je duvao, nanosi su bili strašni, dete plače u kolima. Baš je bilo jezivo", kaže Slađana Trailović iz sela Osnić.

Automobil se kretao iz Boljevca prema selu Osnić i sve bi bilo u redu da smetovi nisu bili toliko veliki, pa je žena shvatila u jednom trenutku da će ostati na putu. Pozvala je policiju, potom su brzo stigli vatrogasci-spasioci.

"Sam tok evakuacije izgledao je vrlo jezivo, zbog velikog vetra i velikih nanosa. Nanosi su bili preko jednog metra", objašnjava Toplica Radojčić, komandant vatrogasnog odeljenja u Boljevcu.

Ove zime u zaječarskom okrugu Sektor za vanredne situacije intervenisao je dvadesetak puta u sličnim situacijama.

"Najčešće je bila dostava hrane, dostava lekova, poput transfuzije krvi, poput dijalize i tako nešto slično, gde nisu mogle ekipe Hitne pomoći da stignu, tako da smo i to radili", ističe Branislav Matić, komandant Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije obučeni su za ovakvo delovanje, a stanovništvu, kada se nađe u nevolji, oni dođu kao pravi spasioci.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво