Vulin: Povećanje naknada vojnicima koji dobrovoljno služe

Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka u leskovačkoj kasarni "Vojvoda Petar Bojović" položili su zakletvu, a ministar odbrane Aleksandar Vulin je tom prilikom rekao da će svi vojnici na dobrovoljnom služenju imati uvećane mesečne naknade.

"Svi vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka imaće veće nadoknade od 1.000 do 2.600 dinara mesečno, u zavisnosti od vremena koje su proveli na služenju roka", rekao je Vulin.

Istakao je i da se u skladu sa naređenjima predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića čini sve što je moguće u okviru postojećeg budžeta da materijalni položaj svih pripadnika VS bude popravljen i unapređen, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

"Dakle, kao što vidite trudimo se da u okviru postojećeg budžeta bez ikakvih novih sredstava, već na osnovu onoga što imamo, ali većom štednjom i drugačijom politikom, obezbedimo što je više moguće novca za naše pripadnike", rekao je Vulin.

Dakle, martovska klasa ima povećanje od 1.000 do 2.600 dinara, poručio je ministar.

Vulin je prisustvovao svečanosti povodom polaganja vojničke zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije mart 2018. godine u leskovačkoj kasarni "Vojvoda Petar Bojović".

"Srpski vojnik zna šta znači mir i zna da nema mira bez snažne armije. Nema mira ako nemate vojsku koja je u stanju da čuva mir", rekao je Vulin obraćajući se vojnicima.

Čestitajući na položenoj zakletvi, ministar Vulin je istakao da su vojnici danas dali reč "tešku, veliku, opredeljujuću", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Reč da ćete čuvati i braniti svaku stopu naše voljene Srbije, naš način života. Od toga kako ćete poštovati datu reč zavisi da li ćemo moći da kažemo da živimo u slobodnoj zemlji, među slobodnim ljudima, kako ćemo birati prijatelje i ko će biti naši neprijatelji. Od toga kako budete poštovali svoju reč zavisi kako će se pisati i pamtiti jednog dana i vaša generacija", poručio je ministar odbrane.

Dodao je da je istorija srpskog naroda istorija uporne i žilave borbe za slobodu.

"A sloboda se nikome ne daje i ne poklanja, za nju se živi, za nju se bori. Zato je istorija srpskog naroda istorija njegove vojske. Zato je uniforma koju nosite deo svakodnevnog života vašeg naroda, vaše prošlosti i budućnosti. Zato gde god srpski narod vidi svoju vojsku kaže – tu je red, tu je zakon, tu je dobro. Na vama je da to sačuvate za budućnost", istakao je Vulin.

Zahvalio je roditeljima što su svoju decu učinili vrednim, odgovornim i dobrim ljudima, a sada ih dali svojoj Srbiji da je čuvaju i brane.

"Srpska vojska je vojska dobrih i čestitih ljudi, hrabrih, posvećenih dobru i svojoj zemlji, koji znaju i razumeju tuđu muku i bol, koji se raduju miru baš zato što toliko dobro poznaju ratove", rekao je Vulin.

Starešinama je poručio da čuvaju svoje vojnike kao što bi čuvali svoju decu, jer će oni čuvati Srbiju onako kako ih oni nauče.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović čestitao je vojnicima položenu zakletvu i poručio da sve dok imamo decu koja nisu zaboravila našu tradiciju i prošlost "naša zemlja će imati svetlu budućnost".

Marijana Karabašević, koja je danas položila vojničku zakletvu u Leskovcu, rekla je da je ponosna na sebe i sve vojnike koji su za kratko vreme postali prijatelji. Ilija Jovanović nije krio sreću što je od danas na dobrovoljnom služenju vojnog roka i istakao da je današnji dan izuzetan za sve njih.

Svečanosti u leskovačkoj kasarni prisustvovali su i komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović, predstavnici Vojske Srbije, Grada Leskovca, Srpske pravoslavne crkve, kao i brojna rodbina i prijatelji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво