Srbija pod snegom, kolovozi klizavi

U Srbiji će danas biti oblačno i hladno sa snegom, a intenzivnije padavine očekuju se ujutru. Posle podne sneg će biti u slabljenju, na severu i zapadu Srbije uveče i u toku noći prestanak padavina.

U proleće atmosfera kao na početku zime. Srbija je pod snegom koji od juče neprestano pada. U Beogradu i većini gradova u zemlji snežni pokrivač visok je desatak centimetara. Zimske službe su na terenu, ali ostaje poledica zbog koje je neophodan poseban oprez.

Još jedan pravi zimski dan je pred nama, ali dobra vest je da se narednih dana očekuje odlazak Baba Marte i povratak proleća u naše krajeve. U Srbiji će biti oblačno i hladno sa snegom, a intenzivnije padavine očekuju se pre podne.

Posle podne sneg će biti u slabljenju, uveče i noću prestaće da pada. Najviša dnevna temperatura od minus dva do dva stepena, u Beogradu oko nule. Za naredne dane meteorolozi prognoziraju toplije i lepše vreme.

Sutra u istočnim i južnim predelima sa slabim snegom i temperaturom tokom dana iznad nule. Od nedelje temperatura oko 10 stepeni.

Saobraćaj se na svim putevima jugoistočne, centralne i jugozapadne Srbije odvija otežano zbog jakih snežnih padavina, a iz AMS upozoravaju da na kolovozima ima između pet i 15 centimetara raskvasenog snega.

Iz "Beograd puta" poručuju da će saobracćjnice prvog prioriteta biti očišćene i prohodne i da ne bi trebalo tokom dana da bude problema u saobraćaju.

Mali: Očišćene ulice prvog prioriteta

Gradonačelnik Siniša Mali izjavio je jutros da su ulice prvog prioriteta u Beogradu očišćenje, a da će se ulice drugog prioriteta čistiti kada sneg prestane da pada, što se očekuje u popodnevnim satima.

Mali je za RTS rekao da sneg čisti 1.510 ljudi sa 316 mašina.

"Celu noć smo radili da bi jutarnji špic prošao kako treba", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, u Beogradu je palo 20 centimetara snega i očekuje se da će snežne padavine prestati u popodnevnim satima.

Gradonačelnik navodi da se očekuje da će svakog sata pasti po 0,3 centimetra snega, što, kako je kazao, nije mnogo.

Mali je, takođe, pozvao sve građane da očiste sneg ispred svojih zgrada i kuća. 

Zimski uslovi i sneg su, osim Srbije, pogodili i region, pa su tako potpuno paralisali saobraćaj u Hrvatskoj, a i u Sarajevu je došlo do kolapsa.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи