Pomoć školama za decu ometenu u razvoju

"Da rastemo zajedno" naziv je projekta koji, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, pokreću fondacije "Ana i Vlade Divac" i En-Si-Ar, a namenjen je unapređenju uslova za kvalitetnije obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju. Na konkurs za dobijanje sredstava mogu da se prijave sve specijalne škole, a rok za prijavu je 7. maj.

Zahvaljujući velikoj pomoći u okviru različitih projekata, u Školi za decu ometenu u razvoju "Radivoj Popović" uči se i radi lepše i uspešnije.

"Opremili smo senzornu sobu, napravili smo senzorni vrt, sobu za razvoj psihomotorike, kompletan prostor smo renovirali, nabavili smo nameštaj za internat jer ovde dolaze deca iz cele Srbije", kaže Stevan Nestorov, pomoćnik direktora škole "Radivoj Popović".

U najnovijem projektu, škole će moći da konkurišu za dve vrste pomoći.

"Kategorija jedan je vezana za rekonstrukciju samih škola u ukupnom iznosu do milion dinara, druga kategorija je vezana za opremanje škola u vrednosti do 350.000 dinara. Na konkursu će biti izabrano pet škola", kaže Jelena Rakić iz Fondacije "Ana i Vlade Divac".

Kompanija En-Si-Ar projekat podržava doniranjem 100.000 dolara, ali i na drugi način.

"Naši zaposleni će kroz volonterske aktivnosti doprineti realizaciji nekih od ciljeva projekta, a tu, pre svega, mislim na podizanje svesti o problemima s kojima se susreću deca sa smetnjama u razvoju i njihovi roditelji", kaže Stefan Lazarević iz te fondacije.

Bivši odbojkaški reprezentativac Edin Škorić trener je u klubu gluvih "Olimpija". Rado se, kaže, uključuje i u ovaj projekat.

"Ja želim da pomognem, to je moja želja. I osećaj u stomaku mi kaže da treba da radim kao što sam celog života radio – srcem i stomakom. Ovaj vid humanosti me apsolutno ispunjava", naglašava bivši odbojkaški reprezentativac Edin Škorić.

U svakoj od pet odabranih škola i gradova biće organizovani Porodični dani – zajedničko druženje sve dece i roditelja. Biće to prilika da se i na taj način pošalje poruka celom društvu o neophodnosti stvaranja jednakih uslova za srećno detinjstvo svakog deteta u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи