UNS pozvao novinarku Sikimić da tuži portal "Standard"

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je novinarku N1 Maju Sikimić da podnese žalbu Komisiji za žalbe Saveta za štampu protiv portala Standard.rs, jer je omogućio političaru Nebojši Bakarecu da koristi netačne privatne podatke iz njene porodične biografije.

U saopštenju se navodi da je UNS neprijatno iznenađeno uređivačkim potezom portala Standard.rs, koji je Nebojši Bakarecu omogućio da koristi netačne privatne podatke iz porodične biografije novinarke N1 kako bi diskreditovao emisiju koju je realizovala njena koleginica sličnog imena.

Postupak portala Standard.rs neetički i neprofesionalan, jer je nedopustivo objavljivanje informacija o članovima porodica novinara, koji ne stoje ni u kakvoj vezi sa profesionalnim radom tog novinara.

Nedopustivo je objavljivanje iskrivljenih i netačnih privatnih podataka o ocu jedne novinarke kako bi se kompromitovao profesionalni rad druge novinarke iz iste redakcije, kao što je učinio Nebojša Bakarec na portalu Standard.rs, ukazuje UNS.

U obračun sa autorkom emisije N1 "Oprostite mi moju prošlost", Majom Nikolić, uvukao je novinarku N1 Maju Sikimić, koristeći se tobožnjim biografskim podacima njenog oca, navodi se u saopštenju.

Da je portal Standard.rs sa dužnom novinarskom pažnjom pristupio proveri podataka iz teksta Nebojše Bakareca, uverio bi se da su podaci o ocu novinarke Maje Sikimić u tom tekstu do te mere iskrivljeni, netačni i nepotpuni da se može opravdano sumnjati da je reč o zloj nameri, a ne pukoj neobaveštenosti autora, smatra UNS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво