Dan AP Vojvodine obeležavaće se 25. novembra

Na sednici Pokrajinske vlade predloženo je da se Dan AP Vojvodine svečano obeležava 25. novembra, kada je 1918. godine Velika narodna skupština u Novom Sadu proglasila prisajedinjenje vojvođanskih oblasti Kraljevini Srbiji.

Utvrđen je i program javne rasprave o Nacrtu pokrajinske skupštinske odluke o utvrđivanju i svečanom obeležavanju Dana AP Vojvodine i drugih dana od pokrajinskog značaja, a predloženo je da se obeležava i 15. maj povodom Majske skupštine održane u Sremskim Karlovcima 1848. godine, na kojoj je proglašeno stvaranje Srpske Vojvodine, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Dodaje se da je predloženo i da se obeležava 10. decembar, odnosno Međunarodni dan ljudskih prava, pošto su tog dana Ujedinjene nacije 1948. godine usvojile Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima.

Prema usvojenom programu, javne rasprava će se održati od 1. do 30. aprila, i to 3. aprila u Rumi, 10. aprila u Zrenjaninu i 17. aprila u Novom Sadu.

Tekst predloga odluke biće objavljen na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, dok će istom sekretarijatu biti moguće dostaviti primedbe, predloge i sugestije na mejl  danapv@vojvodina.gov.rs ili poštom na adresu Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи