Isključena struja Domu kulture u Gračanici

Domu kulture u Gračanici danas je isključena električna energija iako su računi za struju uredno plaćeni, navodi se u saopštenju ove institucije.

U proteklih pola godine ovo je treći put kako se Domu kulture u Gračanici isključuje električna energija i onemogućava normalan rad ove institucije kulture.

"Službenici kosovske kompanije za distribuciju i snabdevanje električnom energijom danas su bahato i bez ikakvog obrazloženja uz asistenciju kosovske policije isključili struju Domu kulture iako je račun plaćen 19.03.2018. godine", ističe se u saopštenju Doma kulture Gračanica.

U saopštenju se dodaje da sva uveravanja i molbe da to ne rade, kao i dokazi da je račun plaćen, službenici nisu želeli da uvaže, kao što to nisu uradili ni prošli put.

Uprava Doma kulture u Gračanici smatra da se radi o smišljenom i grubom pritisku i diskriminaciji od strane službenika i institucije KEDS, jer kontinuirano i u dužem periodu vrše pritisak na Dom kulture.

"Obračun sa našom institucijom je deo diskriminacije i radi se planski, pa se dešava da službenici račune koji su izdati 27. februara donose sa zakašnjenjem od 20 dana i traže da se plate istog trenutka", navodi se u saopštenju.

Za ovakvo ponašanje i odnos prema Domu kulture motivi mogu biti različite prirode ali, kako navode iz Doma kuture u Gračanici, jasno je da se većinski albanski službenici bahato i neprimereno ponašaju prema toj instituciji u kojoj pored Doma kulture rade Narodno pozorište Priština, Nacionalni ansambl "Venac" i Gradska biblioteka.

Dom kulture u Gračanici upozorava nadležne institucije da pod hitno uvedu minimum reda u rad KEDS-a u Gračanici i spreče svaki oblik diskriminacije.

Naglašavaju da ukoliko se hitno ne reši ovaj problem radnici pomenutih institucija biće primorani na javni protest i blokadu saobraćaja u Gračanici.

Večerašnji događaj, književno veče Ranka Đinovića, koje se organizuje povodom Svetskog dana poezije, biće održano pod svećama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи