Mihajlovićeva: Radimo zajedno za bolji položaj Roma u Srbiji

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović potpisala je u ime Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji, kojim u ime Vlade Srbije predsedava, Protokol o saradnji sa predsednikom Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Tefikom Ramadanovićem.

Zorana Mihajlović navodi da je Vlada Srbije posvećena unapređenju položaja Roma i Romkinja i njihovom uključivanju u sve sfere društva.

"Protokol o saradnji koji smo danas potpisali govori o našoj rešenosti da zajedno radimo na smanjenju diskriminacije. Naš cilj je nulta diskriminacija u društvu",navela je Mihajlovićeva.

Dodala je da će Koordinaciono telo kojim predsedava zajedno sa romskim nacionalnim savetom i lokalnim samoupravama raditi na sprovođenju Strategije za socijalno uključivanje romske zajednice, pre svega kroz oblasti obrazovanja, stanovanja, zdravstva i zapošljavanja, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.

"Potpisivanje Protokola istorijski događaj"

Tefik Ramadanović je zahvalio potpredsednici Vlade na dosadašnjoj posvećenosti ovoj oblasti, istakavši da je za Rome i Romkinje današnje potpisivanje Protokola o saradnji istorijski događaj.

"Po prvi put smo prepoznati od strane države, Vlada Srbije je naš najznačajniji partner u borbi za bolji život. Cilj nam je da radimo zajedno, još bolje i efikasnije, na unapređenju položaja romske zajednice u Srbiji. Potpisivanje ovog protokola predstavlja veliki napredak i podstrek Nacionalnom savetu da zajedno sa Vladom Srbije radi na postizanju tog cilja", rekao je Ramadanović.

Protokol o saradnji između Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji i Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, između ostalog, ima za cilj delotvorno sprovođenje politika usmerenih na povećanje socijalne uključenosti Roma i Romkinja u Republici Srbiji, jačanje saradnje koja će rezultirati zajedničkim delovanjem na lokalnom nivou u cilju adekvatnog sprovođenja Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja, kao i aktivno sprovođenje kampanja kojima se podiže svest o položaju Roma i Romkinja i gradi solidarnost.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво