Zabrana za ulaz vozila u zoni Kule Nebojša 

Ulaz motornim vozilima u zoni Kule Nebojša od sutra, od ranih jutarnjih sati, biće zabranjen zbog uvođenja redovne odbrane od poplava, najavljeno je iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima.

Kako se navodi u saopštenju, redovna odbrana od poplava u ovoj zoni uvedena je 18. marta od sedam sati.

Apeluje se na sugrađane, čija se vozila nalaze u zoni Kule Nebojša, da ih izmeste danas do kraja dana, kako ne bi ostala zarobljena vodom u pomenutoj zoni. 

Sava je počela da preliva preko donjeg šetališta, ali to se i očekuje kada su velike vode, jer je to prošireno korito reke. Raste vodostaj i sutra će kod Šapca biti uvedena vanredna odbrana. Tamo su nadvišeni i rekonstruisani nasipi posle 2014. i od sutra će biti na snazi 24-satna dežurstva na nasipima.

Uzvodno u Hrvatskoj kod Jasenovca Sava je dostigla istorijski maksimum i nastaviće da raste. Situaciju otežava nabujala Una i sneg koji pada, a 200 vojnika ojačava bedeme.

Zbog prelivanja Save preko auto-puta (D36) Sisak–Popovača, hrvatske vlasti su donele odluku o privremenom zatvaranju tog puta za saobraćaj. Saobraćaj će biti obustavljen od večeras od 19 sati do utorka, 20. marta do sedam sati, što znači da će jedina saobraćajna veza između posavskog i moslavačkog dela županije biti potpuno prekinuta, prenosi portal Indeks

Hladan vazduh koji je stigao sa severoistoka okovao je gotovo celu Evropu. Hladno vreme očekuje se do kraja sedmice. Sutra uglavnom suvo, tek ponegde slab sneg a na jugu slaba kiša. Uveče jače naoblačenje stići će sa Jadrana donoseći jače padavine. Od srede do petka cela Srbija biće u belom ruhu. Na severu se očekuje snežni pokrivač visine od pet do 10, u ostalim krajevima od 10 do 20 centimetra.

Sutra popodne kalendarski stiže proleće, ali ćemo morati da sačekamo na toplije vreme. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво