“Uzmi račun i pobedi“ – više od četiri miliona koverti u igri

Više od četiri miliona koverti sa slipovima i fiskalnim računima naći će se u "bazenu" iz kojeg će danas biti izvučeni dobitnici nagrada u trećem izvlačenju u igri "Uzmi račun i pobedi". Prenos izvlačenja od 17.25 na RTS-u.

Građani Srbije dnevno pošalju oko 300.000 koverti sa računima i slipovima, tako da će ih u bazenu večeras biti više od četiri miliona.

Vukašin Grozdić iz Kabineta predsednice Vlade objašnjava da podjednake šanse za dobitak imaju i oni koji su pre nekoliko nedelja poslali koverte i oni koji su to učinili juče, jer se koverte redovno mešaju.

U četvrtak je oboren rekord – tokom dana je poslato 334.000 koverata.

"Upoređujući podatke od prethodne godine to je sličan trend. Tada smo imali jako dobre rezultate u tom sektoru gde su mali preduzetnici i mali privrednici – naplata poreza je porasla za 30 odsto. Imali smo i skok u bezgotovinskom plaćanju za 20 odsto u periodu trajanja nagradne igre, tako da i mi željno iščekujemo poslednje izvlačenje u ovom krugu pa da izađemo sa novim rezultatima", rekao je Grozdić.

Kada je u pitanju takmičenje opština, ove godine one su podeljene na male, srednje i velike.

"U malim prednjači Blace. Tamo smo prošle godine imali dva dobitnika stana i tamo se građani nadaju da će oni biti ti koji će dobiti sledeću nagradu. U srednjim opštinama imamo Savski venac, a u velikim gradovima i opštinama prednjači Kikinda", istakao je Grozdić.

Večeras se izvlači stan dupleks u Novom Sadu, 12 automobila i 20 robnih vaučera. 

Glavnu premiju u direktnom televizijskom prenosu izvući će bivši fudbaler Milan Lane Jovanović, dok će ostalim nagradama srećne dobitnike obradovati glumica Mina Lazarević i džudisti braća Stefan i Nemanja Majdov.

Među gostima koji će izvlačiti nagrade biće i studenti FON-a Rastko Damnjanović i Andrea Moskovljević koji su osvajači nagrada na svetskim takmičenjima u rešavanju poslovnih studija slučaja u Portu i Montrealu.

U izvlačenju učestvuju koverte koje su pristigle na šaltere "Pošte Srbije" do kraja radnog vremena, odnosno do termina predviđenih za pražnjenje poštanskih sandučića 16. marta, kao i koverte poslate za prvo i drugo izvlačenje.

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" organizuje se u okviru akcije "Godina borbe protiv sive ekonomije".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво