"Vlada radi na unapređenju položaja mađarske manjine"

Ministar za rad, zapošljavanje, borčka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa predsednikom skupštine AP Vojvodine i predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom i istakao da su odnosi Srbije prema pripadnicima mađarske nacionalne manjine na visokom nivou.

Zoran Đorđević je rekao da Vlada Republike Srbije aktivno radi na njihovom daljem unapređenju.

Đorđević je rekao da je Vlada Srbije posvećena dobrosusedskoj politici prema svim zemljama u okruženju i da njen konstantni rad na poboljšanju položaja manjinskih zajednica na teritoriji Srbije, predstavlja primer na koji mogu da se ugledaju sve države.

"Vlada Srbije želi da se svi građani Srbije, bez obzira na nacionalnu pripadnost, u njoj osećaju sigurno i bezbedno. Saradnja Mađarske i Srbije je pozitivna i obe države aktivno rade kako u interesu mađarske zajednice koja živi u Srbiji, tako i u interesu srpske zajednice koja je u Mađarskoj", rekao je Đorđević, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pastor je zahvalio ministru na prijemu i poručio da su pripadnici mađarske zajednice zahvaljujući politici Vlade Srbije poštovana zajednica i njeni članovi se mogu osećati potpuno bezbedno u ovoj državi, kao i da se to može održati samo konstantnim zajedničkim radom.

broj komentara 0 pošalji komentar