Beogradske škole spremne za upis prvaka

Beogradske osnovne škole, njih 202, spremno dočekuju ovogodišnji upis prvaka koji počinje 2. aprila, izjavio je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

"Apelujem na roditelje da se na vreme informišu šta je sve potrebno od dokumentacije jer se približava početak upisa. Škole su za to spremne", rekao je Gak.

Istakao je da je za narednu školsku godinu do 1. februara stiglo 1.964 zahteva za upis prvaka u škole kojima deca teritorijalno ne pripadaju.

Više od polovine njih, kako je rekao, zainteresovano je za neku od 56 osnovnih škola u Zemunu, na Novom Beogradu ili Paliluli, iako ne žive na ovim opštinama.

U škole ove tri opštine pristigla su 982 takva zahteva, što je više od polovine ukupnog broja zahteva.

U ove tri opštine, škole sa najvećim brojem zahteva su OŠ "Jovan Ristić" na Paliluli sa 95, OŠ "Lazar Savatić" sa 85 u Zemunu i OŠ "Radoje Domanović" sa 48 zahteva na Novom Beogradu.

U prvi razred upisuju se deca rođena od 1. marta 2011. godine do 29. februara 2012. godine.

U 17 beogradskih predškolskih ustanova ima oko 15.000 predškolaca, budućih prvaka. Upis se vrši kod sekretara škole svakog radnog dana, kada se zakazuje i testiranje kod psihologa škole, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

Prilikom upisa potrebno je da roditelji ponesu izvod iz matične knjige rođenih (može i fotokopija, i primaju se i izvodi stariji od šest meseci), prijavu boravka, potvrdu lekara da je dete sposobno za upis u prvi razred i potvrdu predškolske ustanove. Upis počinje 2. aprila i traje do 31. maja. Naknadni rok za upis je od 20. avgusta.

broj komentara 0 pošalji komentar