Veliki potencijal mastera Evropskih integracija na Pravnom fakultetu

Master program Evropskih integracija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu postoji već deset godina. Od samog početka, akreditovan je za nastavu na engleskom jeziku, tako da je do sada diplomu ovog programa steklo oko 400 mladih iz zemlje i inostranstva. Studijski program podržava Evropska komisija.

Uspeh studijskog programa, pa samim tim i studenata, leži u činjenici da pored domaćih ima mnogo i gostujućih predavača. Upisuju ga i studenti prava, ali i ostalih društvenohumanističkih nauka.

"Program je veoma interesantan, jer se bavi temama koje su zaista aktuelne. Veoma je važno, da u svetu u kome živimo, poznajemo i razumemo sve aspetke evropskog prava", ukazuje student iz Italije Ruđero Pikone.

Miro Dantono izabrao je master evropskih integracija jer smatra da će mu doneti mnogo toga zato što sprema tezu iz međunarodnog prava.

Obezbeđena im je i dobra praksa.

"Trenutno radim u u Ministarstvu pravde i vezano za izveštavanje Evropske komisije o efikasnosti pravosuđa, tako da smatram da mogu svoje trenutno znanje i obrazovanje koje ovde steknem da iskoristim u daljem radu", ističe student Nina Jandrić.

Dragica Vujadinović, upravnica Mastera evropskih integracija, kaže da studenti trenutno imaju praksu u nekoliko naših ministarstava, u Kancelariji za pridruživanje, u Evropskoj delegaciji.

"Po dosadašnjim iskustvima, dobijaju dobra radna mesta u zemlji, ali i u inostranstvu", dodaje Vujadinovićeva.

Po završetku dobijaju diplomu našeg Univerziteta na engleskom jeziku, a oni koji dobro vladaju i francuskim, mogu da steknu još jednu diplomu.

"Imamo master koji se odvija zajedno sa Francuskim univerzitetskim centrom iz Nansija. Sa tim položenim i uz priznavanje dela ispita sa mastera na engleskom jeziku, oni dobijaju i francusku master dva diplomu. To što dobiju dve diplome im je nagrada i za taj napor koji su uložili da nauče dva jezika", napominje prof. Branko Rakić sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Fakultetu se već javljaju studenti iz Nigerije, Meksika, Japana koji bi želeli od jeseni ovde da studiraju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво