Tepfer izabran da reši energetski problem Beograda i Prištine

Bivši nemački ministar za zaštitu životne sredine Klaus Tepfer potvrdio je da je nominovan za rešavanje energetskog problema između Beograda i Prištine, koji je izazvao kašnjenje električnih satova u Evropskoj uniji.

Klaus Tepfer je to rekao za Frankfurter Algemajne Cajtung i dodao da će sledeće nedelje posetiti i Beograd i Prištinu gde će razgovarati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem, navodi se u Unmikovom pres-klipingu.

"Radi se o rešavanju problema i podizanju svesti obe strane o važnosti ovog pitanja", rekao je Tepfer, koji je, inače, i član Hrišćansko demokratske unije Angele Merkel.

U sredu je Elektromreža Srbije objavila da je sistemska frekvenca električne energije u kontinentalnoj Evropi bila umanjena zbog nedostatka od 113 gigavat sati električne energije, a uzrok tom nedostatku je konstanto odstupanje od programa rada od strane KOSTT (kosovske elektromreže) u periodu januar-februar 2018.

EMS je naglasila da je KOSTT od 3. marta prestao sa neovlašćenim preuzimanjem električne energije, nakon pritisaka od strane relevantnih institucija, te je povećanje odstupanja sinhronog vremena zaustavljeno.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи