"Uzmi račun i pobedi", uoči prvog izvlačenja nagrada

Prenos izvlačenja nagrada je u subotu u 17.30, na Prvom programu RTS-a. Iz Pošte očekuju da u konkurenciji za 33 nagrade bude više od dva miliona koverata. Uz glavnu nagradu, stan u Beogradu, biće podeljeno i 12 automobila "fijat 500L".

Pred generalnu probu, petočlana komisija od predstavnika Vlade, Poreske uprave i Naleda konstatuje da je za sada sve u redu. Objašnjavaju i u kom slučaju se može desiti da izvučena koverta ne donese nagradu.

Predsednice Komisije "Uzmi račun i pobedi 2018" Stanija Višekruna rekla je da je najbitnije da lice bude punoletno, da ima boravište na teritoriji Srbije, da sadržaj koverte bude u potpunosti po pravilima, odnosno da u koverti bude najmanje deset fiskalnih računa ili slipova.

Srećne ruke za dobitnike biće poznati glumci i sportisti. Ko je dobio stan saopštiće teniserka Jelena Janković. Reditelj nema dilemu šta je u prenosu najvažnije.

"Da pokažemo da je to jedna transparentna, potpuno otvorena nagradna igra u kojoj svi imaju šanse da dobiju ove godine vredne nagrade", kaže Darko Kamarit, reditelj javnog izvlačenja "Uzmi račun i pobedi 2018".

Pored stana i 12 automobila, biće podeljeno i 80 vaučera u vrednosti od 60.000 do 120.000 dinara.

"Privreda je u ovom ciklusu nagradne igre izdvojila te vrednosne vaučere koje će građani moći da iskoriste za kupovinu robe široke potrošnje i bele tehnike", rekao je Ivan Radak iz Naleda.

Nagradna igra je samo jedna od 68 mera, u sada već drugoj godini borbe protiv sive ekonomije.

Za manje od 24 sata, znaćemo ko je imao sreće i dobio nagrade, a kakav efekat je ova igra imala na budžet Srbije znaće se posle aprila, kada se završe oba kola nagradne igre.

Prošle godine u vreme trajanja igre, prilikom izdavanja računa bilo je za četvrtinu manje nepravilnosti.

Istraživanja pokazuju da oni koji posluju mimo zakona svakom građaninu u toku godine uzmu prosečnu platu. Fiskalni račun je jedini dokaz da se, prilikom svakog plaćanja, 20 odsto novca vraća u budžet.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво