Prva fotografija "Erbasovog" helikoptera za Srbiju

Fotografija prvog "Erbasovog" helikoptera H-145M namenjenog Srbiji pojavila se nedavno na internetu, a napravljena je u "Erbasovoj" fabrici u nemačkom gradu Donauvertu.

Sudeći po fotografiji autora Aleksa Luca, koji navodi da je helikopter snimljen 27. februara i da je namenjen ratnom vazduhoplovstvu Srbije, prvi srpski H-145M još nema montirane krakove glavnog rotora, kapotaže motora, bočna i zadnja vrata, prenosi portal Tango siks.

Fotografija prikazuje helikopter s privremenom nemačkom test-registracijom D-HMBE, a pretpostavlja se da nosi serijski broj 20177.

Kako prenosi Tango siks, da je helikopter namenjen ratnom vazduhoplovstvu moglo bi se zaključiti po tome što su na vazduhoplov montirani nosači naoružanja, zatim bacači mamaca (montirani na skijama) i sistem za detekciju lansirane rakete MILDS AN/AAR-60.

Potpredsednik "Erbas grupe" za jugoistočnu Evropu i Izrael Sezar Sančez Lopez, ranije je za srpske medije rekao da se isporuka prva dva od devet naručenih srpskih H-145M očekuje do kraja godine.

Lopez je izjavio da će prvi helikopteri biti spremni za tehnički prihvat u Nemačkoj krajem 2018. godine, navodeći da će od prva dva helikoptera jedan biti za Ministarstvo odbrane, odnosno Vojsku Srbije, a drugi za Ministarstvo unutrašnjih poslova sa intervalom od mesec dana između obe isporuke.

Takođe, dodao je da je dogovoreno da tehničari započnu program obuke u 2018. godini, pre isporuke prvog helikoptera, da bi se osiguralo, kako kaže, ranije uvođenje novog tipa u upotrebu u Srbiji, te da će obuka pilota biti obavljena na našim helikopterima u Nemačkoj.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи