Termalna rivijera u mačvanskoj ravnici

Da Mačva leži na termalnim vodama odavno je poznato, ali se malo zna da se tople vode koriste i u rekreativno-turističke svrhe. Kupanje u otvorenim bazenima i ovog februara pravo je zadovoljstvo za posetioce Termalne rivijere u Bogatiću.

Ni vetar, ni kiša, ni sneg nisu prepreka. Iz bazena se puši a u toploj vodi uvek ima nekog. Miroslav Stefanović je kaže ovde u u mačvanskoj ravnici konačno zalečio prehladu.

"Jednostavno, po meni je ovo raj na zemlji, u ovoj našoj  Srbiji imamo potencijala hiljadu puta više ali izgleda da je sve slabo iskorišćeno", rekao je Miroslav Stefanović iz Obrenovca.

Hiljadu i sedmasto godina je trebalo da se posle Rimske banje ponovo koriste prirodne blagodeti u Bogatiću. Na izvorištu voda 75 stepeni u bazenima od 37 do 39. Pre deset godina počelo je ulaganje a pet godina Termalna rivijera dočekuje goste svih 365 dana od jutra do ponoći.

Milan Pajtić iz Šapca kaže da svaki slobodan trenutak koristi da dođe ovde da se relaksira s bzirom na stresan posao. "I ovo mi praktično služi kao psihofizičko resetovanje", kaže Pajtić.

Nebojša Gutina iz Beograda kaže da je u pitanju raj koji ne postoji u Srbiji. 

Za pet godina skoro 100.000 gostiju. Organizovano autobusima od ruskih turista do zaposlenih u kineskoj amabasadi. Domaći resursi, domaća ulaganja na otkupljenih 20 hektara.

Ljubiša Dragović, vlasnik Termalna rivijera kaže da bi trebalo infrastrukturu pojačati, a opština stalno obećava.

"Nadamo se da će to uraditi na lokalnom nivou da bismo proširili i smeštajne i lečilišne kapacitete. Imamo mnogo ljudi iz inostranstva koji su sa prijateljima sa našim ljudima došli slučajno i verujte bar dva puta godišnje se vrate i budu naši gosti po par dana", kaže Dragović.

Sve je više porodica sa decom  posebno zimi. Uz bazene i apartmansko naselje. Desetak već prima goste a do kraja aprila biće uređeno svih 30.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво