Izdata dozvola za autobusku stanicu, radovi od utorka

Građevinska dozvola za izgradnju autobuske stanice u Bloku 42 izdata je danas, saopštio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Siniša Mali je, prenosi Beoinfo, istakao da će radovi na izgradnji autobuske stanice početi u utorak.

"Građevinske mašine kreću sa radom u utorak. Nova autobuska stanica, čija će izgradnja koštati 25 miliona evra, biće izgrađena za 18 meseci. Kada stanica bude puštena u rad, u značajnoj meri će se rasteretiti saobraćaj, jer će 1.200 autobuskih polazaka biti izmešteno iz centra grada" rekao je Mali.

Gradonačelnik je istakao da je to jedinstvena autobuska stanica u Evropi zato što će primati međugradski, međumesni, turistički i međunarodni saobraćaj.

"Biće to novi simbol Beograda", naglasio je Mali.

Dodao je da je površina nove stanice oko 13.000 kvadrata i da će imati 130 perona i još najmanje 53 parking mesta za duže zadržavanje autobusa.

Grad Beograd je obezbedio zemljište, dok će preduzeće "Beogradska autobuska stanica" finansirati izgradnju stanice.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво