Inkluzija romske dece u obrazovni sistem veliki izazov

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i komesar za ljudska prava Saveta Evrope Nils Muižnieks saglasili su se da je inkluzija romske dece i dece sa invaliditetom u obrazovni sistem veliki izazov za društvo, te da je neophodno uložiti dodatne napore za prevazilaženje barijera.

Kako je navedeno u saopštenju poverenice, jedan od načina za to je i obezbeđivanje personalnih asistenata deci kojoj je to neophodno.

Teme razgovora sastanka bile su i uloga i nadležnosti nezavisnih institucija u zaštiti ljudskih prava, kao i planirane aktivnosti usmerene na poboljšanje položaja najosetljivijih društvenih grupa.

U saopštenju se navodi da je Janković predstavila Muižnieksu rad Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, a naročito postupanje po pritužbama, pokretanje strateških parnica, preporuke mera za ostvarivanje ravnopravnosti i upozorenja za javnost i upoznala ga sa najvažnijim planovima institucije za predstojeći period.

Muižnieks je izrazio punu podršku instituciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti kako bi se diskriminacije što efikasnije suzbijala, a svi građani i građanke uživali jednaka prava.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво