Plakati na zgradi Doma novinara i redakcije "Danasa"

Na zgradi u kojoj se nalazi redakcija lista "Danas" i na zgradi u kojoj je sedište NUNS-a tokom noći su zalepljeni plakati u čijem zaglavlju piše "'Slobodni', 'nezavisni' i 'nepristrasni' novinari", a ispod je ispisano 10 navodnih pitanja porodice Gojković za Sašu Jankovića.

Redakcija lista Danas je ocenila da plakati predstavljaju "još jedan u nizu pritisaka na slobodnu uređivačku politiku" te medijske kuće.

Ono što je napisano na tim plakatima, napominje Redakcija, "jasno ukazuje da je očigledno u pitanju ista matrica koju godinama u obračunu sa opozicijom i slobodnim medijima potenciraju vlast i provladini tabloidi i televizije".

U saopštenju Danas "sluti iz koje kuhinje dolazi još jedan pritisak na naše novinare i ostale zaposlene u redakciji".

Nepoznate osobe zalepile su tokom noći na ulazu u zgradu gde je Redakcija plakate u čijem zaglavlju piše: "'Slobodni', 'nezavisni' i 'nepristrasni' novinari novine Danas", a ispod je ispisano 10 navodnih pitanja porodice Gojković za Sašu Jankovića, precizira se u saopštenju Danasa.

Sličnim plakatima oblepljen je u ponedeljak uveče i ulaz u zgradu u Resavskoj 28, gde su sedišta Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Na njima je pisalo "slobodni", "nezavisni" i "nepristrasni" novinari agencije NUNS, takođe sa 10 navodnih "pitanja porodice Gojković za Sašu Jankovića".

Slučaj je prijavljen policiji, koja je izvršila uviđaj, saopštava UNS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво