Još jedna žrtva malih boginja, preminula 30-godišnja Beograđanka

Na Infektivnoj klinici u Beogradu preminula je 30-godišnja žena zbog komplikacija izazvanih malim boginjama, rečeno je "Tanjugu" u Ministarstvu zdravlja. To je peta žrtva morbila u Srbiji.

Do sada su tri osobe umrle u Beogradu, a dve u niškom Kliničkom centru - dvodišnji dečak i porodilja.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", od početka epidemije u Srbiji registrovano je 2.280 slučajeva malih boginja.

Najmlađa obolela osoba stara je 15 dana, a najstarija 65 godina. Najveći broj obolelih je u uzrasnim grupama mlađim od pet, starijim od 30 godina.

Ogromna većina obolelih osoba, 94 odsto, nije bila vakcinisana, nepotpuno je vakcinisana ili je nepoznatog vakcinalnog statusa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво