Brnabić: Ažuriranjem adresnog registra uvodimo red u državu

Ažuriranjem adresnog registra u Srbiji uvodi se red u državu koja će, za taj projekat izdvojiti oko pet miliona evra, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

Ana Brnabić je u prostorijama Srpsko-korejskog informatičkog pristupnog centra razgovarala sa novozaposlenim geodetama iz Rebuličkog geodestkog zavoda koji rade na izradi elaborata ulica i kućih brojeva u okviru ažuriranja adresnog registra.

"Država će izdvojiti pet miliona evra, kako bi se obezbedilo da sva naselja u Srbiji dobiju tablice sa nazivima ulica i kućnim brojevima, čime ćemo rešiti ovu situaciju koja stvara veliki broj problema građanima“, rekla je Brnabićeva koja je još kao ministarka državne uprave i lokalne samouprave pokrenula inicijativu da se reši taj problem.

Adresni registar sadrži podatke o nazivima ulica i kućnim brojevima i jedan je od ključnih državnih registara. 

Prema procenama više od tri miliona građana ima prijavljeno prebivalište u ulicama bez određenog kućnoh broja, od čega je više od dva miliona prijavljeno na adresama za koje nije određen ni naziv ulice, rekla je premijerka.

"Ažuriranje adresnog registra je još jedan od velikih koraka u pravcu uvođenja reda u državi i modernizaciji državne uprave u Srbiji, kako bi građanima i privredi bile omogućene efikasne i lako dostupne usluge koje pruža država“, rekla je Brnabićeva.

Ona očekuje da će realizacija projekta biti završena polovinom sledeće godine.

Premijerka je predhodno prisustvovala potpisivanju sporazuma o saradnji između Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Republičkog geodetskog zavoda koji su potpisali ministar Branko Ružić i direktor RGZ Borko Drašković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво