Šarčević: Digitalni udžbenici i za pripadnike nacionalnih manjina

Nacrt zakona o udžbenicima koji predviđa uvođenje digitalnih udžbenika u završnoj je fazi, što podrazumeva da će oni biti obezbeđeni i srednjoškolcima, pripadnicima nacionalnih manjina, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Mladen Šarčević je, na sastanku sa predstavnicima Hrvatskog nacionalnog veća, najavio da će se zakon o udžbenicima u Skupštini naći na proleće.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva prosvete, Šarčević smatra da će novi zakon imati veliki značaj za obrazovanje hrvatske, ali i drugih nacionalnih manjina, te poručuje da je vreme za razgovor o osnivanju katedre za hrvatski jezik i o lektorima.

Predstavnici Hrvatskog nacionalnog veća ocenili su da postoji dobra saradnja sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, i ukazali na potrebu povećanja broja srednjoškolskih profila na hrvatskom jeziku, uz opasku da ima poteškoća u vezi s jezičkom stručnošću kadrova koji predaju na hrvatskom jeziku.

Kopredsedavajući Međuvladinog mešovitog odbora Srbije i Hrvatske i državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak rekao je da su otvorena pitanja više stvar dijaloga, nego izmene propisa.

broj komentara 0 pošalji komentar