Izrazi saučešća povodom smrti Glogovca

Nakon vesti o smrti glumca Nebojše Glogovca usledila su saučešća državnih zvaničnika njegovoj porodici i Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je u ime članova Vlade Srbije i lično ime telegrame saučešća porodici preminulog glumca Nebojše Glogovca i upravniku Jugoslovenskog dramskog pozorišta, njegovog matičnog pozorišta.

"Napustio nas je čovek velikog talenta, vanserijski umetnik i simbol srpskog glumišta mlađe generacije. Nebojša Glogovac ostavio je neizbrisiv trag kako kroz svoja glumačka ostvarenja, tako i kroz umeće dostojanstvenog življenja", navodi se u telegramu saučešća.

"Otišao je doajen koji će uvek živeti sa nama kroz role po kojima ostaje upamćen, kao simbol srpskog glumišta i pozorišta. Srpska pozorišna scena izgubila je danas jednog od najboljih i najtalentovanijih umetnika koji je dao lični pečat svemu što je radio. U svoje ime i u ime svih članova Vlade Republike Srbije, primite izraze iskrenog saučešća", napisala je premijerka Brnabić, saopštila je vladine Kancelarija za saradnju s medijima vlade Srbije.

Telegram saučešća porodici uputila je i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

"Duboko nas je sve potresla vest o preranom odlasku velikog umetnika našeg pozorišta i filma. U ime Narodne skupštine i lično ime primite moje iskreno saučešće u ovom teškom trenutku", navedeno je u telegramu predsednice Narodne skupštine.

"Inspiracija narednim generacijama" 

U telegramu saučešća prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića navodi se da je otišao jedan od najboljih glumaca i to ne samo u Srbiji, već i u regionu.

"Gledajući ga, u Jugoslovenskom dramskom, siguran sam da je Nebojša bio, osim vrhunskog glumca, i predvodnik svoje generacije. Strast koju je pokazivao i nesebično delio na sceni, inspiracija je narednim generacijama. Njegova posvećenost u prezentovanju neistraženog i maglovitog u čoveku, biće i ostaće inspiracija i izazov mladima", navodi se u telegramu. 

I ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je uputio telegram saučešća.

"U ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime upućujem porodici Nebojše Glogovca izraze iskrenog saučešća, u ovom velikom gubitku za srpsku kulturu i za sve nas koji smo ga pratili i voleli. Naprečac i preko reda, ostali smo bez Nebojše Glogovca, koji je bio u zenitu glumačke zrelosti. Umetnik širokog izražajnog raspona, žestok i senzibilan, tumač suptilnih dramskih nijansi i karakterni komičar osobitog načina", piše u telegramu saučešća.

Iz ministarstva dalje navode da Glogovac nije bio samo visoko ostvaren glumac, nego i umna ličnost sa stavom, koji je znao da odabere šta pripada njegovom umetničkom pozivu, a šta mu ne pripada.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da je Glogovac svojim briljantnim ulogama obeležio čitavu jednu epohu u srpskoj kulturi i time ostavio značajan trag u srpskom glumištu.

"Beograd će ga pamtiti po brojnim predstavama i filmovima, kroz koje će nastaviti da živi večno", navodi se u telegramu Malog. 

Glumac Nebojša Glogovac preminuo je u Beogradu u 49. godini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво