"Zimsko sveznalište" u šabačkoj biblioteci

Dok se mnogi đaci odmaraju na raspustu, Osnovna škola "Laza Lazarević" je za sve šabačke učenike organizovala "Zimsko sveznalište". U šabačkoj biblioteci, osnovci su učestvovali u kreativnoj radionici "Knjiga po mojoj meri".

Platno, salvete, papir i mašta, sasvim su dovoljni za kreativno putovanje u svet knjiga. Sadržaj i stil šabački osnovci predstavili su na koricama omiljene literature.

"Moja omiljena knjiga je 'Tajni vrt'. Danas sam u Biblioteci odlučila da pravim korice za tu knjigu. Koristila sam kolaž papir i salvete", priča Dunja Stepanović iz Osnovne škole "Stojan Novaković".

Dimitrije Jovanović iz Osnovne škole "Nikolaj Velimirović" kaže da mu je omiljena knjiga 'Dnevnik Šonjavka' ", pošto ona ima više delova.

"Ja želim da 11. deo bude dekorisan mojim koricama koje sam ja napravio", kaže Dimitrije.

Kreativna radionica u okviru "Zimskog sveznališta" prilagođena je učenicima od petog do sedmog razreda.

"Imamo mnogo različitih tema, što je jako bilo zabavno i naučili smo razne zanimljive i nove stvari", priča Aljoša Keserović iz Osnovne škole "Nikolaj Velimirović".

Danica Makević iz Osnovne škole "Laza Lazarević" kaže da su teme zimskog kampa zanimljive, zato što se kroz njih uči nešto novo, nevezano za školu.

"Prosto sam se prijavila za ovaj zimski kamp da bih korisno iskoristila svoje vreme", ističe Danica.

Cilj kampa je da učenici na kreativan način nauče nešto novo i umesto u školi, znanje steknu u šabačkim ustanovama.

Nastavnica srpskog jezika Jelena Jovanović kaže da je novo to što su izašli iz učionice i došli u prostorije biblioteke.

"Ovde su nas dočekali ljubazni domaćini, predstavili nam kriterijume za izbor knjiga", kaže Jovanovićeva.

Kriterijumi su izgled, naziv i sadržaj knjige, navodi Aleksandra Erdevički Tomić iz "Biblioteke šabačke".

"Naravno da smo došli do različitih zaključaka kada su ovi kriterijumi u pitanju, i pobedila je knjiga 'Bajka nad bajkama' ", kaže Erdevički Tomić.

Za "Zimsko sveznalište", prijavilo se oko 200 učenika. Pored kreativnih radionica, za njih će biti organizovan i kviz na kojem će pokazati šta su u toku raspusta naučili.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво