"Uzmi račun i pobedi 2018" – Već stiglo više od 31.000 koverata

Za devet dana od početka nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2018" u JP "Pošta Srbije" stiglo je više od 31.000 koverata sa računima i slipovima građana.

Nagradni fond za novi ciklus nagradne igre biće potpuno poznat najkasnije do 14. februara do kada vlada ima rok da usvoji pravila i finalni nagradni fond, a za sada se zna da će biti 100 automobila, što je dvostruko više nego u prethodnom ciklusu igre, kaže Ivan Radak iz Naleda.

"Do sada je poslato više od 31.000 koverata. Sredinom sledeće nedelje, Vlada Srbije će usvojiti finalna pravila i nagradni fond za ovu igru", kaže Radak.

U prošlom ciklusu bilo je šest stanova, podseća Radak i kaže da se očekuje da ih ovog puta bude više, ali da se za sada ne može govoriti o tačnoj cifri.

Kako su mediji ranije pisali, u nagradnoj igri bi trebalo da bude najmanje deset stanova.

Već sada, objašnjava Radak, poznati su osnovni kriterijumi i to da u nagradnoj igri mogu da učestvuju samo punoletni građani sa boravištem ili prebivalištem u Srbiji.

Podseća da malalotena lica nemaju prava učešća, a da bi se učestvovalo u nagradnoj igri, pravilo je da u koverti mora biti minimum deset fiskalnih računa ili deset slipova, ali se fiskalni računi i slipovi ne smeju mešati.

Minimalan iznos na računu ili slipu mora biti 100 dinara, a pri popunjavanju koverte važno je da se na strani gde se koverta otvara upiše ime i prezime, adresu iz lične karte ili pasoša i broj telefona.

S druge strane, umesto adrese primaoca treba da piše "Uzmi račun i pobedi 2018".

Takođe, objašnjava, i ove godine postoji takmičenje gradova i opština, a promena je napravljena ove godine pa tako postoje tri kategorije – male, srednje i velike – i iz svake od tih grupa će biti izabrane tri najaktivnije.

Opštine će dobiti nagradu od 23.000 evra za ulaganje u projekte koje izaberu građani, a deo njih će dobiti i besplatan bežični internet.

Direktor funkcije usluga u "Pošti Srbije" Goran Đerić kaže da je uloga "Pošte Srbije" da pruži kompletnu logističku podršku u smislu prijema, prenosa, skladištenja, čuvanja i transporta do studija gde će se izvlačiti koverte.

"Za razliku od prošle godine, ove mogu da učestvuju sve vrste koverata. Mogu da učestvuju i koverte iz prošle godine s obzirom na to da je velika količina koverata ostala kod građana, a nisu učestvovale u nagradnoj igri. Treba samo izvršiti korekciju adresne strane, da se napiše 'Uzmi račun i pobedi 2018'", objašnjava Đerić.

Pošta je na raspolaganje stavila, dodaje, 1.500 poslovnica i 2.000 poštanskih sandučića, gde se može izvršiti predaja pošiljaka.

"Bitno nam je da je Vlada prepoznala prioritet u rešavanju problema sive ekonomije, da je prethodnu i ovu godinu proglasila godinama borbe protiv sive ekonomije čime je pokazala da će to biti priotritet u njenom radu", napominje predsednik Saveza za fer konkurenciju Vladimir Tipsarević.

Ističe da su rezultati igre opipljivi te da postoji konstantan rast poreskih prihoda i da je, kaže, značajno unapređen inspekcijski nadzor i bolja koordinacija državnih organa.

Podrška građana u suzbijanju sive ekonomnije, prema njegovim rečima, iznosi preko 90 odsto.

"Prošli ciklus nagradne igre imao je konkretne efekte i kroz poreske prihode prihodovano je 73 miliona evra", kaže Tipsarević.

Nagradna igra, zaključuje, ne treba se gledati izolovano u borbi protiv sive ekonomije jer je ona deo, kaže, programa koji sadrži preko 100 aktivnosti države u suzbijanju sive ekonomije.

Cilj je da se do 2020. godine nivo sive ekonomije u Srbiji spusti na onaj koji su imale zemlje centralne i istočne Evrope kada su se pridružile Evropskoj uniji.

Društveno odgovorne kompanije su za kampanju "Uzmi račun i pobedi 2018" prikupile preko 200.000 evra, a očekuje se da će ta suma biti veća.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво