Novi autobusi u "Lasti", popusti za penzionere

Preduzeće "Lasta" pridružilo se projektu Senior kartica, pa će svi beogradski penzioneri, korisnici tih kartica, imati ubuduće 10 odsto popusta na međumesni prevoz, kao i 10 odsto popusta na godišnju kartu za međugradski prevoz.

"Lasta" je nabavila 29 novih autobusa, koji su namenjeni uglavnom za prigradski saobraćaj, a svečanoj primopredaji u "Lastinom" Autocentru prisustvovao je gradonačelnik Siniša Mali, koji se pridružio promotivnoj vožnji sa građanima.

Mali je zahvalio tom preduzeću što su se pridružili programu Senior kartica.

Kako je rekao, više od 200.000 penzionera koristi senior kartice, a oni će do kraja februara dobiti personalizovane kartice, umesto privremenih koje trenutno koriste.

U projekat se do sada uključilo više od 200 firmi, sa više od 800 maloprodajnih objekata, dodao je Mali.

"To je način da kažemo veliko hvala penzionerima za sve što su učinili. Kartica je besplatna, a pruža im velike pogodnosti", rekao je Mali novinarima i dodao da se nada da će do kraja godine možda biti još popusta za penzionere u "Lasti", ali da je to na samoj kompaniji.

Kada je reč o samom prevozu, Mali je naveo da je "Lasta" sada nabavila 29 autobusa, što je, kaže, uz prošlogodišnjih 40, ukupno 69 novih autobusa, od kojih je najvećio deo "otišao" u Barajevo, Obrenovac, Lazarevac, Grocku..

Novi autobusi, kaže, imaju bežični internet, video nadzor, mesta za osobe sa invaliditetom...

"U pet godina pre toga 'Lasta' nije kupila nijedan autobus, što govori da se to preduzeće stabilizovalo, vratilo dugove, završilo proces restrukturiranja i sada ide napred", rekao je Mali.

On je naveo i da su se nadležni trudili u prethodne četiri godine da unaprede prigradski saovraćaj, te da je uvedeno deset novih linija, dok je 13 linija produženo, uz 36 novih autobusa.

Direktor "Laste" Veljko Vukobratović zahvalio je gradonačelniku na pomoći i podršci, ali i predsedniku Aleksandru Vučiću i Ministarstvu privrede, jer su, kaže, svi oni doprineli da "Lasta" bude ono je danas, jer iako nije još dobro kako bi trebalo da bude, preduzeće ide napred.

"Lasta" će, poručio je, opstati i ostati brend koji traje već 70 godina.

"Naš cilj je putnik, želimo da kad izađe iz autobusa, kaže - ovo je odličan prevoznik", rekao je Vukobratović i dodao da je deo novih autobusa nabavljen iz Turske, a deo iz Belorusije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво