Decenija master studija evropskih integracija

Program master studija evropskih integracija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu postoji već deset godina. Počeo je kao Tempus projekat Evropske unije, da bi potom ušao u redovan sistem nastave i to na engleskom jeziku.

Na program master evropskih integracija u Beograd stižu studenti sa svih kontinenata. Do sada je diplomu steklo njih 400.

Student iz Nemačke Pol Meder kaže da je diplomirao pravo u Lajpcigu. "Došao sam u Srbiju da studiram, zato što me je oduvek interesovao Balkan", dodao je Meder.

"Profesori su veoma angažovani i dostupni studentima, što je veoma dobro, a i studentski život je dobar u Srbiji", ističe studentkinja iz Francuske, Iva Jurič.

Upravnica mastera evropskih integracija Dragica Vujadinović napominje da je očigledno da kvalitet u obrazovanju privlači i da se to uvek iznova potvrđuje.

"U globalnom smislu, u evropskom smislu, za visoko obrazovanje je jedan od standarda i kriterijuma kvaliteta da imate i kadrove i programe koji će privući studente sa strane", kaže Vujadinovićeva.

Osim o evropskim integracijama uče i srpski jezik.

Student iz Kine, Fej kaže da je 2015. studirao na Filološkom fakultetu srpski jezik kao strani. Dodaje da je od prošle godine na masteru evropskih integracija, dodajući da zadovoljan Pravnim fakultetom.

Pol Meder navodi da će od marta početi da uči srpski na Filološkom fakultetu.

Na fakultetu dosta nade polažu i u program koji je uveden ove godine – master studije  menadžment javnih nabavki, a koji je napravljen je u saradnji sa Univerzitetom u Rimu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво