Kraj polugodišta, đaci od danas na zimskom raspustu

Za učenike osnovnih i srednjih škola danas je počeo drugi deo zimskog raspusta, a u školske klupe vratiće se 12. februara.

Školskim kalendarom je planirano da učenici imaju zimski raspust iz dva dela, prvi deo je bio tokom novogodišnjih i božićnih praznika od 3. do 8. januara, dok drugi deo zimskog raspusta počinje danas i završava se 11. februara.

Učenici će po povratku u školu imati samo tri radna dana, da bi zbog obeležavanja Sretenja –Dana državnosti 15. i 16. februra imali kratak predah koji će, kada se spoji sa vikendom, trajati četiri dana.

Prolećni raspust počinje 3. aprila, a završava se 9. aprila.

Školska godina za male maturante završava se 31. maja, a za učenike ostalih razreda osnovne škole 14. juna.

Maturanti gimnazija školu završavaju 24. maja, a učenici trećeg razreda trogodišnjih i četvrtog razreda četvorogodišnjih stručnih škola nastavu završavaju 31. maja.

Za đake ostalih razreda gimnazije i srednjih stručnih škola drugo polugodište se završava 21. juna.

Široka ponuda besplatnih programa i radionica tokom raspusta

Grad Beograd se, kao i svih proteklih godina, potrudio da tokom ovogodišnjeg zimskog raspusta za sve učenike osnovnih i srednjih škola koji će ostati u gradu obezbedi aktivnosti i programe koji će im omogućiti da vreme provedu na kreativan i kvalitetan način, rekao je Nikola Rajičić, podsekretar za sport i omladinu gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

"Sekretarijat za sport i omladinu pripremio je niz aktivnosti u sportskim centrima, a mladima će biti dostupni programi besplatnog klizanja, škole plivanja, rekreativnog plivanja, sportski kampovi. Do sada je podeljeno nekoliko hiljada vaučera za škole plivanja i usavršavanje plivačkih tehnika, a osim toga mladi su bili u prilici da se prijave u samim sportskim centrima za sve ostale aktivnosti tokom raspusta", naveo je Rajičić ističući da se vaučeri mogu preuzeti u još dva preostala dana u prostorijima ovog sekretarijata.

Predstavljajući kulturne programe za školarce, podsekretar za kulturu Milan Lazović istakao je da su brojne ustanove kulture ponudile svoje programe, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

"Interesovanje je veliko, tu su programi kreativnih radionica grafike i keramike Muzeja afričke umetnosti, Dečji kulturni centar sa svojim radionicama, Kulturni centar Beograda, Dom omladine, Centar za likovnu umetnost u Šumatovačkoj, a svaka opština takođe ima svoje kancelarije za mlade sa svojim radionicama. Tu su i kulturni centri čiji su osnivači opštine, biblioteke, uključujući i Gradsku biblioteku, koji zajednički nude oko 3.500 programa. I beogradska pozorišta, od dečijih do klasičnih, nude određene popuste za mlade, kao i muzeji – Pedagoški muzej, Muzej grad Beograda, Konak kneginje Ljubice, Muzej 'Nikole Tesle' i drugi", naglasio je Lazović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара