Najavljena obnova OŠ ''Branko Radičević'' na Novom Beograd

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je da će uskoro početi radovi na rekonstrukciji Osnovne škole "ranko Radičević" u Novom Beogradu za koje je izdvojeno oko 18 miliona dinara.

Šarčević je nakon obilaska škole u bloku 45 naveo da je na toj vaspitno-obrazovnoj ustanovi izgrađenoj 1975. godine "vidljiv zub vremena", te da joj je, kako je primetio, potrebna "ozbiljna rekonstrukcija".

"Najpre će biti obnovljena fasada i stolarija zbog energetske efikasnosti. Novo doba zahteva jaču struju i mnogo više klima-uređaja i računara i zato je neophodno da se uradi mnogo toga u školi. Ovo je jedna od sedam škola u Beogradu koja ima bazen koji, takođe, treba obnoviti", rekao je ministar.

On je ukazao i da sve škole u Srbiji izgrađene pre više od 40 godina zahtevaju kompletnu obnovu, počev od instalacija i kanalizacija, pa sve do podova.

Šarčević je dodao da je prošle godine izdvojeno skoro četiri milijarde dinara za rekonstrukciju 396 škola u Srbiji.

"Ove godine su nam ambicije mnogo veće, mnoge škole dobiju nemaju sale i radićemo na tome, kao i da se u što kraćem roku sve škole osveže i dobiju novo ruho. Sve se radi se kvalitetno i temeljno da bi koristilo učenicima i zaposlenima i narednih 30 godina", istakao je ministar.

Bivši učenik novobeogradske OŠ "Branko Radičević", voditelj Dejan Pantelić, zahvalio je ministru Šarčeviću što je posetio školu i najavio radove posle kojih će, kako kaže, ta ustanova povratiti stari sjaj.

"Bivši đaci ove škole udružili su se pre dve godine da pomognu OŠ 'Branko Radičević' da ponovo izgleda kao 1975.godine kada je bila jedna od najboljih škola u ovom delu Evrope. Mnogi nisu verovali da je to moguće, ali danas kada je ministar došao u školu, uvereni smo da će to biti ostvareno", rekao je Pantelić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи