"Važno putevima se povezati sa zemljama u regionu"

Auto-put Niš–Merdare–Priština je značajan zbog Srba koji žive na Kosmetu, kako bi Srbija izašla na luke, kao i za domaće građevinske kompanije, rekla je ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović. U ovoj godini nema novca za izgradnju kanala Dunav–Morava–Vardar, kaže ministarka.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da je za Srbiju veoma važno da se putevima povezuje sa zemljama u regionu, te ističe da je auto-put Niš–Merdare–Priština značajan za ceo region, ali i za Srbiju.

"Značajan je i zbog naših ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji i da Srbija izađe na luke, kao i za naše građevinske kompanije", rekla je Mihajlovićeva novinarima tokom Regionalne konferencije o rodnoj ravnopravnosti i reformi javne uprave na zapadnom Balkanu.

Dodala je da je isto tako značajna izgradnja auto-puta ka Sarajevu, te da je Srbija spremna za taj poduhvat.

Kako je izjavila, naš je predlog da se formira zajednička radna grupa sa Bosnom i Hercegovinom, a zatim da se krene u realizaciju, što znači da se u toku ove godine možemo baviti dokumentacijom, a nakon toga razgovarati o načinima finansiranja.

Odgovarajući na pitanje da li ima novca za izgradnju kanala Dunav–Morava–Vardar, za čiju je gradnju ideju dao bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, Mihajlovićeva je rekla da ministarstvo na čijem je čelu nema novca u ovoj godini za realizaciju takvog projekta.

Kako kaže, projekat kanala nije stavljen u prioritete Vlade Srbije, kao ni drugi projekti koji nisu jednogodišnji.

Kad je reč o kineskim projektima, Mihajlovićeva kaže da je za nju važnija obilaznica oko Beograda, te put Preljina–Požega.

"Važniji su svi drugi projekti koji vode ka našim komšijama zato što je to prioritet za Srbiju, a što se više povežemo sa prvim komšijama, bolje ćemo se i razvijati", rekla je Mihajlovićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се