Proverava se SBB zbog poskupljenja

Komisija za zaštitu konkurencije istražuje da li je kablovski operater SBB zloupotrebio dominantan položaj na tržištu, nakon što je podigao cene paketa za 100 dinara.

Prošlog marta Komisija je odobrila preuzimanje operatera "Ikoma" od strane SBB-a. Međutim, jedan od uslova je bio da SBB mora da objasni svako eventualno povećanje cene usluga u naredne de godine, piše portal Broadband TV News, pozivajući se na Novosti.

Navodi se da je SBB informiasao Komisiju o povećanju cena u januaru ali nije jasno da li je to povećanje opravdano. Komisija ima mogućnost da kazni SBB u visini od 10 odsto godišnjeg prihoda.

SBB je u vlasništvu firme "Kolberg Kravis Roberts" (KKR) i vodeći je provajder u Srbiji.

U istom vlasništvu su i platforma "Total TV" i provajder "Net TV plus", kao i "Telemah", najveći kablovski operater u BiH, Sloveniji i Crnoj Gori.

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 29. jan 2018, 09:42) - anonymous [neregistrovani]

imam...

..isto pitanje.

Sta je sa Telekom Optikom koju ste tako bombasticno najavil pre godinu, dve..
Cuvena prica kako ce Huawei to sve u tri faze za tri godine da odradi po celoj Srbiji...bla bla.

Inace ono sto je jos tuznije od ovoga sto si naveo je to da je kod nas internet skup i preskup a uz to je zalosno spor.

Primera radi u Rumuniji za manje od 10 evra dobijes deset puta brzi internet i to odnos download/upload 2/1 dok je kod nas download/upload smesan 10/1..mozda 10mb/s upload najvise.

(ponedeljak, 29. jan 2018, 09:34) - anonymous [neregistrovani]

@Ispod leda

Nijedna kompanija ne moze biti jaca od drzave, ma koliko ona bila finansijski jaka, a drzava slaba, osim ako to drzava sama ne dozvoli. Srbija nazalost odavno ne zavodi red u sopstvenom dvoristu, konkurentnost se krsi na svim poljima, zagovara se privatizacija svega i svacega posto-poto i zato smo tu gde smo. Ovo je nazalost samo pocetak problema koji nas ocekuju, a za koje nam niko drugi nije kriv, osim nas samih.

(ponedeljak, 29. jan 2018, 07:16) - anonymous [neregistrovani]

Ispod leda

Tužno je to što je država dozvolila da jedna kompanija ima takvu moć. Još tužnije je to da po svemu sudeći radi upravo protiv iste.
Kablovski mrak

usput pitanje, gde je Telekom optika?