Otvoreno renovirano odeljenje ginekologije u vršačkoj bolnici

Ginekološko odeljenje Opšte bolnice u Vršcu, koje tri i po godine nije radilo zbog loših uslova, renovirano je i svečano otvoreno za prijem pacijentkinja.

Odeljenje raspolaže sa 25 kreveta, pet sanitarnih čvorova, novim toaletima i tuš-kabinama, i trpezarijom. 

 

Sredstva od 13 miliona dinara, koliko je koštala kompletna adaptacija, obezbedila je Blic fondacija.

Uređeno odeljenje je obišao ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji se zahvalio Blic fondaciji i direktorki te fondacije Jeleni Drakulić Petrović što je dala prioritete baš bolnici u Vršcu.

"Imala je pravo jer je ovde to bio ozbiljan problem zbog uslova koji su raniji vladali, a pacijentkinje i zaposleni su dugo čekali da dobiju ovako nešto", rekao je Lončar.

Ministarstvo podržava, kako je rekao, "konkretne stvari koje se vide i koje nisu prazne priče".

Lončar kaže da je ova akcija posebno bitna za Vršac i okolinu, budući da u nedelju, 28. januara, počinje Nedelja prevencije karcinoma grlića materice, a u ovom gradu je taj problem izražen.

"Ovo je dobra prilika da pozovemo žene da dođu na preglede, jer dosta toga može da, ako se na vreme otkrije, bude bez ikakvih posledica", poručio je resorni ministar.

"Prioritet briga o deci i ženama" 

Direktorka Blic fondacije Jelena Drakulić Petrović kaže da je ta fondacija proteklih godina vredno radila i uspela da promeni stvari na bolje, a da je prioritet dala brizi za decu.

"Briga za decu je briga za majku, ženu i porodicu i zato smo danas ovde da otvorimo obnovljeno odeljenje ginekologije bolnice u Vršcu", istakla je Drakulić Petrovićeva..

Drakulić Petrovićeva je podsetila da su radovi počelli krajem prošle godine i da već danas pacijantkinje mogu da borave na ovom odeljenju, koje je prethodne tri i po godine bilo zatvoreno. 

Zahvalila je donatorima i čitaocima Blica koji su donirali sredstva putem SMS broja, gradu Vršcu, Ministarstvu zdravlja i Pokrajinskoj vladi.

Čist i osvežen prostor 

I pokrajinski sekretar za zdravlje Zoran Gojković zahvalio se Blic fondaciji, a v. d. direktora bolnice Danilo Mitorvić kaže da je ovo odeljenje sada jedno od najlepših u celoj bolnici i da će značiti ne samo građanima Vršca, već i Plandišta, Alibunara i Bele Crkve.

Jedna od pacijentkinja koja "svaki tren" očekuje porođaj, Ljiljana Kelemen Milojević, kaže da joj se novo odeljenje mnogo dopada i da je sve uređeno po evropskim standardima.

"Iznenađena sam ovim čistim i osveženim prostorom. Nadam se da će i ostale trudnice uživati", rekla je ona.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије