Jankovićeva: Žene zavređuju da ih ime više u SANU

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković pozdravila je listu kandidata i kandidatkinja za članstvo u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti koju je predložio Institut za filozofiju i društvenu teoriju.

U trenutnom sastavu SANU ima veoma malo žena i zbog toga je izuzetno važno što se na listi od 16 kandidata nalaze renomirane naučnice iz različitih oblasti, istakla je poverenica.

Jankovićeva je u saopštenju istakla da se u Srbiji veliki broj žena veoma ozbiljno bavi naukom i umetnošću, ali da njihov rad često ne dobija adekvatno priznanje u društvu.

Nesporan doprinos žena nauci i umetnosti, ne samo u Srbiji, nego i u svetu, zavređuje da sastav naše najuglednije institucije oslikava realno stanje, čime se doprinosi ostvarivanju rodne ravnopravnosti, ali i potvrđuje i jača ugled Akademije, zaključila je poverenica Janković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво