Snežni nanosi prave probleme u saobraćaju na Pešteri 

Sneg koji je prethodna dva dana padao na području Pešterske visoravni nije uticao na prohodnost regionalnih puteva, osim do nekoliko sela, ali na gornjoj strani te visoravni, gde duva jak vetar, problem prave snežni nanosi.

Prema rečima Samira Bakića, nadzornog organa opštine Tutin, na gornjoj Pešteri je očišćen deo puteva ali je zbog vetra koji duva čišćenje prekinuto.

"Danas ćemo opet nastaviti, postoje sela koja su neprohodna, ali očekujemo da će ona biti prohodna u naredna 24 odnosno 48 sati, naravno ukoliko vetar bude manjeg intenziteta. Ono što je specifično i na donjoj Pešteri, deo Ribarića je zavejan" rekao je Bakić.

Kaže da su ekipe intervenisale više puta u prethodna tri dana u selima Draga, Vrba, Zapadni Mojistir, Ribariće.

"U gradskom području opštine Tutin situacija je nešto bolja", rekao je Bakić navodeći da se materijal posipa po lokalnim putevima.

Meštani Peštera, navikli su, kažu, na teške zimske uslove, ističu da je put loš i da ima dosta snega ali da se nekako dovezu iz svojih udaljenih sela.

U gradskom području opštine Tutin situacija je nešto bolja, napominje Bakić.

Šef sekcije u Tutinu Sead Kurtović kaže da su svi putevi koje održava AD "Novi Pazar put" prohodni.

"Put prema Pešteri je otežano prohodan, na Erveničkom brdu koje se nalazi na 15. kilometru od Tutina imamo snežne nanose. Dakle kada je vetar on stvara snežne nanose koji mogu da budu i do dva metra visine. Trenutno je prohodno", rekao je Kurtović apelujući na vozače da koriste zimsku opremu u svim višim predelima Pešteri.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво