Mihajlovićeva najavila asfaltiranje 4,5 kilometara puta u selu Bukor

U selu Bukor kod Šapca do kraja jeseni će biti asfaltirano četiri i po kilometra puta, najavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je nakon posete tom mestu, posetila i šabačku mesnu zajednicu Donji Šor, gde je sa građanima razgovarala o njihovim problemima i mogućim rešenjima.

"Razgovarali smo sa 'Putevima Srbije', ovo nije njihov posao, ovo je lokalni put koji treba da uradi grad Šabac ali budući da oni to neće, mi ćemo se potruditi da ga izgradimo", rekla je Mihajlovićeva okupljenim građanima u Bukoru.

Kako je navela, u ovo selo je došla na poziv poslanika Srpske napredne stranke (SNS) iz Šapca jer su joj preneli da meštani, iako godinama traže da im se put asfaltira, gradske vlasti im nikada nisu izašle u susret.

"Nisam verovala da postoji mesto na kojem su ljudi taoci loše lokalne vlasti i zato sam došla. Nema veze u kom smo delu Šapca ili Srbije, svi smo građani Srbije. Za Vladu Srbije nema razlike, iako za neke, nažalost ima", poručila je Mihajlovićeva.

Kako je ocenila, meštani sela Bukor su posmatrani kao građani drugog reda samo zato što glasaju za drugu političku opciju, a ne onu koja je na vlasti u Šapcu.

Prema njenim rečima, projekat počinje odmah i za njega će trebati par meseci a nakon toga će uslediti tender za izvođenje radova.

"U junu ili julu ćemo imati izvođača, a do kraja jeseni najkasnije bi trebalo da imamo i gotov put", kaže ministarka Mihajlović.

Razgovor sa građanima

Nakon obilaska Bukora, Mihajlovićeva se građanima obratila i u mesnoj zajednici Donji Šor rekavši da se duže vremena sluša kako je u Šapcu "sve dobro i lepo", te da je ona tu da se uveri da li je to zaista tako, kao i da sa građanima razgovara o infrastrukturi i o tome šta može da se učini da zaista bude bolje.

"Često se može čuti kako je šabačka vlast uradila sama sve što je uradila i da Vlada Srbije nije uradila ništa da pomogne, to nije tačno i podaci govore potpuno drugačije", rekla je Mihajlovićeva koja ističe da je Vlada Srbije dala preko deset miliona evra da bi kompanija "Jazaki" došla u Šabac i zaposlila 1.700 ljudi.

"Vlada Srbije uložila je više od pet i po miliona evra u vodovod i dala dodatni novac za zapošljavanje ljudi, Vlada Srbije je u prošloj godini izdvojila 230 miliona dinara za infrastrukturu i puteve u Šapcu i blizu dve milijarde dinara za Mačvanski okrug ", rekla je Mihajlovićeva.

Poslanik SNS-a iz Šapca Boban Birmančević rekao je da je ministarku pozvao kako bi joj građani pokazali sa kakvim se problemima susreću i da pokušaju "preko Vlade" da te probleme reše.

"Ovo je prilika da ono sto nismo uspeli do sada da rešimo u Šapcu, da pokušamo da rešimo direktno preko potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović", naglasio je Birmančević.

Nakon obraćanja, usledio je prijem građana kod ministarke Mihajlović gde su pojedinačno mogli da iznesu probleme sa kojima se susreću.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво