Autobuskoj stanici u Vrnjačkoj Banji licenca broj 1

Do kraja februara ove godine, sve autobuske stanice u Srbiji moraće da poseduju licence za pružanje staničnih usluga koje izdaje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Licencu pod rednim brojem 1 dobila je autobuska stanica u Vrnjačkoj Banji.

U Vrnjačkoj Banji mogu da budu ponosni zbog izgleda autobuske stanice. Stanica ima 14 kamera za video-nadzor, savremeni sistem za obaveštavanje putnika i oko 3.000 metara kvadratnih komfornog poslovnog prostora.

Peroni se redovno održavaju, a celokupan izgled upotpunjuju nove kante za otpatke i opuške. Sve se to odrazilo i na promet putnika.

"U toku dana imamo oko 200 polazaka dnevno. Oko 900 putnika u toku dana, a u vreme novogodišnjih praznika bude duplo veće. Od 1.800 do 2.000 putnika", rekla je šefica prodaje u "Novom autoprevozu" Slavica Drndarević.

Nekadašnje vrnjačko preduzeće za prevoz putnika je ugašeno. Pre tri godine registrovan je "Novi autoprevoz" čiji je osnivač Vrnjačka Banja.

Nakon neuspelih privatizacija i stečaja, autobuska stanica u Vrnjačkoj Banji jedno vreme nije radila. Preduzeće je konsolidovano prošle godine i stanica je danas jedna od najlepših i najuređenijih u ovom delu Srbije.

Uloženo pet miliona dinara

U rekonstrukciju i opremanje autobuske stanice uloženo je oko pet miliona dinara. Da bi se dobila potrebna licenca za pružanje staničnih usluga "Novi autoprevoz" je morao da ispuni niz uslova.

"Jedan od glavnih kriterijuma bio je da obezbedimo vlasništvo nad autobuskom stanicom. Pored toga morali smo da imamo poslovni ugled, sedište na teritoriji Republike Srbije i da redovno izmirujemo obaveze prema domaćim prevoznicima", rekao je direktor "Novog autoprevoza" Ivan Dunjić.

Autobuska stanica je povećala prihod za 32 odsto prošle godine. To je nominalni iznos od 13,5 miliona dinara, što je omogućilo preduzeću da iz sopstvenih izvora finansira rekonstrukciju autobuske stanice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво