Nagrade kadetima koji su plivali za Časni krst

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković koji su obišli Vojnu akademiju, razgovarali su sa kadetima koji su pre dva dana na beogradskoj Adi Ciganliji plivali za Časni krst i uručili im nagrade. Kadeti su nagrađane odmorom s jednim članom porodice u objektu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na Tari.

Čestitajući im na postignutim rezultatima, Vulin je rekao da je Vojska Srbije jedna od najcenjenijih institucija u našem narodu i to zbog svoje tradicije, znanja koje pokazuje, ali više od svega zbog ljudi koje okuplja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"U plivanju za Časni krst Vojska Srbije je još jednom pokazala kakve sjajne ljude ima, kakve sjajne kadete ima, kakve sjajne podoficire i oficire ima, još jednom je pokazala zašto Srbija s pravom može da se osloni na svoju vojsku i zašto Srbija sa pravom može da veruje u svoju vojsku", istakao je Vulin. 

Takođe je ukazao da je razvoj sporta u vojsci od najvećeg značaja i najavio ove godine konkretne poteze u smislu formiranja sportskih saveza, napominjući da će dodatna pažnja biti posvećena sportu u celini, kako bi se dodatno poboljšala fizička pripremljenost svakog pripadnika VS.

"Od kada se povodom Bogojavljenja organizuje plivanje za Časni krst, kao simbolika časnog čina krštenja Isusa Hrista, uvek sam želeo da se na pobedničkom postolju nađe pripadnik Vojske", rekao je Diković ističući zadovoljstvo što poslednjih godina do Časnog krsta prvi stižu upravo pripadnici Vojske Srbije.

Čestitajući kadetu Savi Stankoviću na ostvarenom uspehu, Diković je podsetio da je i u Kuršumliji Časni krst završio u rukama pripadnika Vojske Srbije i istakao da je u mnogim garnizonima širom zemlje više od 150 vojnika i starešina plivalo za Časni krst i postiglo zapažene rezultate.

"Pripadnik Vojske, posebno oficir, mora u sebi imati izraženu želju za postizanjem boljih rezultata, jer to jača njega kao ličnost i pomaže mu u izvršavanju profesionalnih zadataka", rekao je Diković, naglasivši da su postignuti rezultati još jedan dokaz da treba ulagati u Vojnu akademiju i njene sportske kapacitete.

Kadet Vojne akademije Sava Stanković pobednik je ovogodišnjeg tradicionalnog plivanja za Časni krst koje je pre dva dana održano na beogradskoj Adi Ciganliji povodom Bogojavljenja, velikog hrišćanskog praznika. 

U konkurenciji od 54 mladića, još petrica kadeta plivala su sa njim na Savskom jezeru i postigla zavidne rezultate.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво