Ministarstvo odbrane: Radić priveden po proceduri, sve ostalo je zla namera

Vojna policija privela je Aleksandra Radića prošlog meseca na aerodromu Batajnica zbog neovlašćenog prisustva u vojnom objektu koji prpada Tehničkom opitnom centru, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U saopštenju izdatom, kako se navodi, zbog zlonamernog tumčenja informacije o privođenju Radića, stoji da je on tom prilikom neovlašćeno fotografisao novo naoružanje i vojnu opremu u trenutku ispitivanja na avionu "Orao".

"Nadležni organi Vojske Srbije u navedenom slučaju su postupili u skladu sa svojim ovlašćenjima i sproveli odgovarajuće procedure, te navodi da je nalog za privođenje izdao ministar odbrane, načelnik Generalštaba VS, ili pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse nisu istiniti, kao ni da je Vojna policija protiv Aleksandra Radića podnela krivičnu prijavu", navodi se u saopštenju.

Radić je, inače, privođen 27. decembra prošle godine i on pritom, objašnjava se, nije imao dozvolu za ulazak u vojni objekat i boravak na aerodromu Batajnica, kao ni za fotografisanje i snimanje, niti je za to podneo bilo kakav zahtev.

"Naglašavamo da je u svim armijama sveta zabranjeno prisustvo i boravak lica u vojnim objektima, ukoliko za to nemaju odobrenje nadležnih organa", ističe u saopštenju Ministarstva odbrane.

Dodaje se da je, uz saglasnost i prisustvo Radića izvršen je uvid u materijal koji je snimio fotoaparatom, nakon čega su obavešteni nadležni organi Ministarstva unutrašnjih poslova.

Po dolasku policijskih službenika Radić je, u skladu sa Zakonom o Vojsci Srbije, predat sa dokumentacijom i opremom koju je imao kod sebe na dalju nadležnost i postupanje organa MUP, stoji u saopštenju.

Napominje se da je postupak u vezi sa ovim slučajem u nadležnosti javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се