Mali: Uskoro 200.000 korisnika senior kartica

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da se u projekat senior kartice uključilo oko 700 maloprodajnih objekata, a da će u narednih desetak dana biti uručena 200.000-ta senior kartica.

Siniša Mali je u Mladenovcu bio u kupovini sa penzionerkom Ružicom Tanasković, a zatim i posetio Klub za stare u toj opštini, gde je rekao da će ove godine u Mladenovcu biti otvoren još jedan takav klub.

Obećao je i da će sledeća fabrika, nakon "Meite" u Obrenovcu i turske fabrike u Lazarevcu, biti otvorena upravo u Mladenovcu.

Govoreći o projektu senior kartica, Mali je rekao da je do sada u njega uključeno oko 700 maloprodajnih objekata.

"Kada saberete kupovine u pojedinim prodavnicama, svaki dan se uštedi 1.000-2.000 dinara. To je skoro jedna penzija za godinu dana", rekao je Mali novinarima.

To je, ističe, način da se penzionerima kaže veliko hvala jer su oni ti koji su gradili Mladenovac i Beograd, koji su nas zadužili i način da im se uzvrati i pokaže briga o njima.

"Vlada Srbije je radila na povećanju i povećala penzije, kako nas bolja budućnst čeka i penzije će se povećavati, a mi ćemo se u gradu doprineti ovakvim projektima, poput senior kartice", rekao je Mali.

On je naveo da će u Mladenovcu biti otvoren još jedan klub za stare ove godine i naveo da je za prethodne tri i po godine u gradu otvoreno sedam takvih klubova.

U tom periodu, prema njegovim rečima, u Mladenovcu je urađeno 110 kilometara novog asfalta, osam kilometara vodovodne i 3,5 kilometra kanalizacione mreže.

"Uradili smo za Mladenovac mnogo, toliko se nije radilo kad uporedima sa prethodnih deceniju-dve. Mladenovac se menja na bolje, kao i ceo Beograd i pokazujemo da nam je stalo do svih Beograđana podjednako. Niko tako o Beogradu nije brinuo", rekao je Mali.

"Imamo novca u budžetu, vratilu smo Đilasove dugove, borimo se za Beograd i Mladenovac", dodao je on.

Kaže i da je obećao da će sledeća fabrika u Beogradu biti otvorena u Mladenovcu.

"To je moje obećanje koje ćemo ispuniti, svako koje smo dali, ispunili smo", poručio je Mali.

Mladenovčanka, penzionerka Ružica Tanasković, pohvalila je projekat senior kartica, navodeći da one znače svim penzionerima.

"Za mesec dana uštedim i po par hiljada, za godinu dana to je jedna penzija. Koristim je dva meseca i zadovoljna sam", rekla je ona.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je gradonačelniku na poseti i rekao da će nadležni nastaviti da rade na tome da se Mladenovac vrati u vreme kada je to bio industrijski grad i bio pristojno mesto za život.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво