Bjeregard zabrinut za bezbednost novinara, zadovoljan jer će se sastati sa Vučićem

Predsednik Evropske federacije novinara (EFJ) Mogens Bjeregard izjavio je da je veoma zabrinut zbog stanja u medijima i napada na novinare u Srbiji, ali i da, posle prvih razgovora sa nadležnima, ima razloga za optimizam da će se situacija u budućnosti popraviti. U petak sastanak sa predsednikom Srbije.

Evropska federacija novinara predvođena predsednikom Mogensom Bjeregardom počela je misiju za utvrđivanje činjenica o slobodi medija i novinarskim pravima u Srbiji. Do sada su se sreli sa ministrom Vladanom Vukosavljevićem i članovima novinarskih udruženja.

Jedna od tema razgovora biće i stanje u javnim medijskim servisima. U razgovoru za Radio-televiziju Vojvodine Bjeregard je rekao da je zabrinut za bezbednost novinara u Srbiji.

Sutra će se susresti i sa predsednikom Srbije, do čega je došlo nakon što je savetnica za medije predsednika upitala da li bi bilo pošteno da njihovi predstavnici lično kažu Vučiću zašto smatraju njegov odnos prema medijima problematičnim i pruže mu priliku da iznese svoje viđenje situacije i svoje argumente.

"Veoma sam zadovoljan što je pokazao interesovanje da se susretne sa nama jer se nadam da će to interesovanje da se pretvori u neki pristup koji bih voleo da Srbija ima što se tiče perspektive medija u budućnosti i da bude dosta čvrsta po pitanju slobode medija", rekao je Bjeregard.

Predsednik EFJ je rekao da mu je veoma drago da postoji interesovanje za tim sastankom.

"Kada smo planirali misiju želeli smo da dođemo i do premijera, tada je bilo dosta pokušaja da se to ostvari u budućnosti. Moram da kažem da sam zadovoljan da je predsednik poželeo da učestvuje i bude deo misije", zaključio je Bjeregard.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво