Lozničani na muci zbog klizišta

U centru Loznice 2014. godine uz magistralni put Loznica–Valjevo aktivirano je klizište koje od tada svakodnevno preti da uruši stambene objekte koji se nalaze u njegovoj blizini, ali predstavlja i opasnost po bezbednost vozača i pešaka.

Građani čije se kuće nalaze na klizištu ili u neposrednoj blizini, kažu da već više od tri godine pokušavaju da utvrde ko je odgovoran za rešavanje njihovih problema. Obraćali su se i nadležnima u gradskoj upravi, kao i "Putevima Srbije", ali i jedni i drugi su im rekli da klizište nije u njihovoj nadležnosti.

Sudeći po odgovorima koje su dobijali, građani ističu da im se čini da je ovde reč o prebacivanju odgovornosti državnih organa i preduzeća, i da su u toj igri oni kolataralna šteta.

Klizište je i dalje aktivno, neki ljudi su ostali bez pomoćnih objekata, dela dvorišta i puta, a pešacima je onemogućeno kretanje trotoarom zbog čega često moraju da se kreću kolovozom.

U "Putevima Srbije" su za RTS potvrdili da ovo klizište nije u njihovoj nadležnosti jer se nalazi van putnog pravca, ali da oni kao odgovorno peduzeće često pomažu lokalnim samoupravama.

Da li će pomoći i Loznici u rešavanju problema klizišta, nisu mogli da kažu, jer još nije sačinjen plan poslovanja tog preduzeća za 2018. godinu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи