Mihajlovićeva: Pomoći ćemo da Leskovac završi izgradnju obilaznice

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, izjavila je u Leskovcu da je taj grad primer efikasnog sprovođenja ozakonjenja i najavila da će Ministarstvo pomoći da se završi izgradnja obilaznice Leskovac, koja povezuje 200.000 građana u tri opštine Jablaničkog okruga. Sigurna kuća u Leskovcu dobila je zahvaljujući novcu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture letnjikovac i igralište za decu.

"Leskovac je jedan od najboljih gradova u Srbiji u izdavanju građevinskih dozvola i u sprovođenju Zakona o ozakonjenju, gde je popisano blizu 60.000 objekata, uz podršku timova Ministarstva", rekla je Mihajlovićeva na konferenciji za novinare u tom gradu.

"Pomoći ćemo i da Leskovac završi izgradnju obilaznice, za koju je grad u eksproprijaciju već uložio 98 miliona dinara. Mi smo se danas dogovorili da Ministarstvo ponovo pogleda projektno-tehničku dokumentaciju i da zajedno sa 'Putevima Srbije' krenemo u realizaciju ovog projekta. Ovo je važan projekat za građane", navela je.

Za završetak obilaznice potrebno je oko 195 miliona dinara, a već je urađena i projektna dokumentacija, koju je samo potrebno uskladiti sa Zakonom o planiranju i izgradnji, navela je ministarka.

Završetkom ove saobraćajnice, bolju komunikaciju imaće 200.000 građana Leskovca, Lebana Medveđe i Bojnika. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović upoznao je potpredsednicu Vlade da je grad uradio kompletan posao eksproprijacije ali da je za završetak ovog važnog posla neophodna pomoć države. 

Mihajlovićeva je ovom prilikom lično uručila rešenje o ozakonjenju porodične kuće Ljubinki Đorđević, a privredniku Momi Iliću za ozakonjene objekte firme "IGM mladost".

Mihajlovićeva je zajedno sa direktorima putarskih i železničkih preduzeća iz svog resora, i saradnicima iz Ministarstva, organizovala prijem za građane Leskovca, koji su imali prilike da potpredsednici Vlade postave pitanja i iznesu svoje probleme, saopštio je Kabinet Mihajlovićeve.Mihajlović: Važno je da žene i ekonomski osnažimo

"Važno da žene i ekonomski osnažimo"

Sigurna kuća u Leskovcu dobila je zahvaljujući novcu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture letnjikovac i igralište za decu, a ministarka Zorana Mihajlović, koja je posetila tu ustanovu, rekla je da je to učinjeno kako bi deca žrtve porodičnog nasilja imala jednake uslove za bezbednu igru kao njihovi vršnjaci kojima je omogućeno bezbrižno detinjstvo. 

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost je zahvalila direktoru Centra za socijalni rad, rukovodiocu i stručnom timu Sigurne kuće na posvećenoj brizi o ženama i deci žrtvama nasilja, istakavši da samo koordiniranom saradnjom svih nadležnih institucija možemo adekvatno da pomognemo ženama i sprečimo dalje porodično nasilje. 

"Pored toga, važno je da žene ekonomski osnažimo, jer samo finansijski nezavisna žena je slobodna žena", poručila je potpredsednica Vlade. 

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na inicijativu potpredsednice Vlade, obezbedilo je u 2017. godini 10 miliona dinara za podršku sigurnim kućama u Srbiji, navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima. 

Projekat izgradnje letnjikovca i igrališta za decu žrtve porodičnog nasilja u Sigurnoj kući u Leskovcu finansiran je sa 961.878 dinara. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво