Šarčević: Treba nam nova mreža škola, sadašnja pedagoški loša

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obišao je radove na obnovi Srednje škole "Branislav Nušić" u Sokobanji, poručivši da se, osim rekonstrukcije školskih objekata, intenzivno radi na digitalizaciji sistema obrazovanja.

"Insistiramo na kvalitetu rada i rukovođenja, a kako bismo prosvetu vratili na mesto koje joj pripada ukazao sam predstavnicima lokalne samouprave na važnost osnivanja opštinskog saveta roditelja i važnost jačanja uloge aktiva direktora", izjavio je ministar nakon obilaska škole.

Ministar je u razgovoru s predstavnicima lokalne samouprave ocenio da je sadašnja mreža škola skupa i loša, te najavio da će uskoro resorno ministarstvo konstulovati opštine u vezi sa novom mrežom škola.

"Mreža škola ne odgovara sadašnjim potrebama, mnoga rešenja su loša i skupa, ali prevashodno pedagoški loša", rekao je ministar i dodao da će se pri izradi nove mreže obrazovnih ustanova voditi računa o ljudskim i materijalnim resursima.

Cilj je, kako je naglasio, da se, gde god je to moguće, obezbedi celodnevna nastava, a da neiskorišćeni objekti budu upotrebljeni za đački turizam, koji bi tako bio mnogo primereniji i učenicima i roditeljima.

Za rekontrukciju škole "Branislav Nušić" Kancelarija za upravnjanje javnih ulaganjima izdvojila je 78 miliona dinara, a do sada je završena prva faza rekonstrukcije, što podrazumeva obnovu fasade, zamenu stolarije i elektroinstalacija, te novu rasvetu i novi sistem grejanja.

Tokom posete Sokobanji ministar Šarčević je obišao i Osnovnu školu "Mitropolit Mihailo", a predsednik opštine Isidor Kršić rekao je da je projekat kompletne rekonstrukcije objekta koji je pod zaštitom kao spomenik kulture odobren i da je u toku priprema projektno-tehničke dokumentacije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво