Četkica i platno kao slamka spasa

Poslednjih godinu dana zidove Prihvatilišta za odrasle krase umetničke slike i crteži. Radio ih je korisnik prihvatilišta, ali ne neko ko je ovde otkrio svoj talenat, već školovani slikar koga je ovde doveo, bolje rečeno - bacio život. Milorad Gavrić Gavrilo, koji je član ULUS-a, nove motive pronašao je u skloništu za ljude bez doma.

Za slikara Milorada Gavrića slikarska četkica je slamka spasa. Pružena mu je kada je dospeo u Prihvatilište za odrasle, kao beskućnik.

"Ja sam prvo pričao sa svojom doktorkom da sam završio Akademiju, a ona kaže pa što ne crtate ovde? Onda smo kupili blok i bojice", navodi Milorad Gavrić, slikar i korisnik Prihvatilišta za odrasla lica.

Već je naslikao 15 slika. Nevoljno otkriva kako je do Prihvatilišta stigao.

"Bez alkohola se ne može. Pogotovo kada su otvaranja izložbi, posle otvaranja se sedne negde da se popriča i da se proslavi i tu je neka čašica", navodi Gavrić.

U Prihvatilište su ga doveli prijatelji koji ga, kaže, često obilaze. Na život sa beskućnicima se navikao i pronašao novu inspiraciju za rad.

"Ovde bi Van Gog sigurno imao inspiraciju, gledajući sve ove sudbine. Ja pokušavam da se izmaknem malo iz tog sveta, to ostavlja traga u meni, ali ne slikam to", objašnjava Gavrić.

Tvrdi da sa 56 godina nije kasno za novi početak. Sa prvim prolećnim danima planira da napusti Prihvatilište. Kaže da bi imao gde da se vrati, ali tamo nema ko da ga sačeka.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи