Bogdan Mitrović ponovo sa porodicom

Posle četiri i po meseca pritvora Bogdan Mitrović stigao je noćas kući u selo Međulužje, kod Mladenovca. Ne žali se na tretman u pritvoru, ali ga, kaže rastužuju razlozi zbog kojih je hapšen. Pored porodice, u domu u Mladenovcu, Mitrovića su dočekali i predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Mitrović im zahvaljuje na pomoći, a posebnu zahvalnost, kaže duguje predsedniku države.

Bogdan Mitrović, koji je juče oslobođen, po dolasku kući zahvalio je svima koji su pomogli da, kako kaže, pobedi pravda.

"Na pravdu Božju, ni kriv ni dužan, nikome nisam ukrao, ja sam ostario u Sopini, nikome nisam dao šamar, a odjednom da postanem, kako kažu, zločinac, krivo mi je bilo i to pred porodicom da me hapse", kaže Mitrović. 

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić poželeo je dobrodošlicu Mitroviću posle 137 dana provedenih u pritvoru na Kosovu gde je bio odvojen od porodice koja je, kako je rekao, uzor i ponos celoj Srbiji.

"Vi ste za ponos i vi ste se kao junak i kao lav borili za sve nas time što nikad niste odustali od vaše imovine i vašeg imanja na KiM i vašim ste primerom pokazali da je to za vas svetinja, kao što je i ova porodica za vas svetinja, tako i crkva koju ste išli u Mušotište da obiđete vaše svetinje i mi se ponosimo vama Bogdane i dobro nam došli kući", rekao je Đurić. 

Advokat uverava da je Mitrovićevo puštanje na slobodu deo borbe, koja, kako kaže, tek predstoji.

"Da iz kuće i njegovog imanja izbacimo čoveka koji ga je nepravedno optužio i da se porodica jednom vrati u svoje selo, da se vrati crkvi koju su izgradili i da se vrate svojim ognjištima dedovskim", kaže Mitrovićev advokat Dejan Vasić. 

Sedemdesetčetvorogodišnji Bogdan Mitrović iz Sopine je uhapšen 28. avgusta u Suvoj Reci tako što je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu.

Specijalne snage kosovske policije pretresle su autobus koji ih je dovezao i po optužbi za teška krivična i ratna dela stavile Mitroviću lisice i odvezle ga u Prizren.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво