Vanredna kontrola na Ibarskoj magistrali, ministarka traži da se pojača signalizacija

Republički inspektori za državne puteve obišli su večeras u vanrednom nadzoru Ibarsku magistralu i naložili kineskoj kompaniji koja izvodi radove da poboljša obeležavanje da je u blizini gradilište, a "Putevima Srbije" da pojačaju održavanje signalizacije na celoj trasi saobraćajnice.

"Očekujem od izvođača da u najkraćem roku postupe po nalogu inspektora i učine sve da izvođenje radova ne utiče na bezbednost saobraćaja, a od 'Puteva Srbije' da pojačaju održavanje signalizacije na Ibarskoj magistrali", rekla je ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović po čijem nalogu je i izvršena vanredna inspekcijska kontrola, saopšteno je iz ministarstva.

Prema njenim rečima, nema ništa važnije od toga da se sačuvaju bezbednost i životi svih učesnika u saobraćaju, posebno na saobraćajnici kakva je Ibarska magistrala koja je poznata po velikom broju saobraćajnih nezgoda.

Republički inspektori za državne puteve posle vanrednog nadzora državnog puta I-B reda 22, koji su proveravali stanje saobraćajne signalizacije na jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Srbiji, naložili su kineskoj kompaniji "Šandong haj-spid grupi", da organizuje stalna dežurstva radi uklanjanja blata koje mehanizacija i kamioni sa gradilišta na Koridoru 11 kod tunela Brančić, kod Ljiga, nanose na državni put.

Takođe su naložili da se redovno održavaju i pojačaju privremeni saobraćajni znaci koji upozoravaju vozače na blizinu gradilišta.

Inspektori su kontrolisali i horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju na Ibarskoj magistrali od Ljiga do Užica i naložili JP "Putevima Srbije" da pojačaju održavanje signalizacije na celoj trasi ove saobraćajnice, u cilju veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво